Höstinspiration för trappan

Efter en lång och varm sommar kan det vara skönt att rensa bort det vissna och torra, och återigen få lite härlig fräsch blomsterprakt på trappan eller uteplatsen.

För visst kan den tidiga hösten också bjuda på sköna dagar utomhus. Passa på att göra fint och inbjudande och välkomna höstens färger. Här bjuder vi på lite inspiration!

Det finns flera växter som har sin höjdpunkt nu sent på sommaren och tidig höst. Njut av höstaster och bollkryss som finns i många färger och har bra hållbarhet. Cyklamen är självklart också aktuell och finns i härliga, sprakande färger. Missa inte den söta minivarianten! Eller varför inte välja alunrotens vackra bladverk och prydnadsgräs som kan ge spännande struktur och lite höjd på planteringen.

Andra bladväxter som kan fylla krukorna är prydnadskål, silvergirland och silvernjurvinda.

Ljungen är en klassiker som alltid är rätt och matchas fint med vackra krukor eller korgar. Plantera för sig själv eller kombinera med växter i silvergrått, lila och rosa - stilrent och klassiskt.

Gruppera gärna krukor i ojämnt antal, som här - tre korgar med höstaster är vackert att vila ögonen på.

För den som verkligen vill ta vara på höstfärgerna finns det många alternativ. Bollkryss i rött och orange, cyklamen i fylliga färger och dekorativ prydnadspaprika. Fyll på med alunrot och ljung i lime, rostrött och grönt. Varför inte ta till vara på lådor och korgar som du kanske hittat på loppis eller har stående i något förråd?

Mer höstinspiration

Bollkrysantemum - en höstfavorit

En enda bollkrysantemum i en snygg kruka är allt som behövs för att piffa upp utanför ytterdörren eller på balkongen. Du får en fin blomsterprakt under hösten när de flesta andra växter slutat blomma. Den tål också en lätt nattfrost.

Prydnadskål - fin i höstkrukan

Prydnadskål är ett riktigt smycke för din höstkruka med sina blad som överlappar varandra och gör att den liknar en stor blomma.

Fixa fina höstkrukor

Äntligen har höstfärgerna vaknat till liv och naturen skiftar i vackra nyanser.