Inspiration

Dekorera med rosa ljung – 5 tips

Förr i tiden fanns det en gammal folktro att man inte skulle plocka in blommande ljung. Förhoppningsvis är vi inte lika vidskepliga nuförtiden, för ljungen är så vacker att dekorera med – både inne och ute.

Använd med fördel rosa ljung till dina dekorationer. Den röda eller rosa Calluna vulgaris är den som håller bäst. Men så småningom börjar de rosa blommorna drösa när de torkar alltmer, njut så länge det varar och få en trevlig pysselstund.

1. Hjärta av ljung

Gör en hjärtformad stomme och linda med ljung. Fäst ljungen med hjälp av tunn ståltråd eller bindtråd. Hjärtat kan passa fint ihop med dina höstkrukor på trappan. Sätt till exempel ner hjärtat i en kruka med silvergirland.

2. Krans med ljung

Gör det enkelt och använd en mossklädd färdig kransstomme, du kan hitta flera varianter i våra butiker. Dekorera kransens framsida med Erica ljung genom att fästa den med en snygg dekorationstråd, här i silver.

3. Mosshjärta med ljung

Mosshjärtan finns att köpa färdiga, men gör ditt hjärta lite mer personligt genom att fästa kvistar av höstens växter. En fin kombination är silverek och ljung. Fäst kvistarna med en bit u-formad ståltråd. Hjärtat blir fint ihop med din höstkruka eller kanske som en gravdekoration till någon älskad och saknad.

4. Servettring av ljung

Låt höstens färger följa med in till det dukade bordet. Den söta servettringen blir garanterat uppskattad av dina gäster. Du gör den enkelt med hjälp av en stomme av ståltråd eller aluminiumtråd.

5. Bollar av ljung

Duka höstbordet med mysiga ljus och fortsätt ljung-temat med dessa bollar av ljung och mossa. Forma mossa till en boll och linda med dekorationstråd. Klä mossbollen med silvergirland och ljung. Tänk på att ställa ditt lilla stilleben där du har uppsikt över de levande ljusen.