Mata fåglarna på bästa sätt

Att mata fåglar är inte bara trevligt för dig att beskåda, det gör också nytta för fåglarna och din trädgård. Det finns många olika sätt du kan mata fåglarna på och med olika typer av mat för att få olika fåglar att komma hem till dig. Med våra tips och tricks på hur du på bästa sätt lockar och matar småfåglarna på kommer du få både en fin och varierande underhållning utanför ditt fönster.

Häng upp mat till fåglarna - gärna flera olika fågelfrön

Få tips om hur du bäst hjälper fåglarna på vinterhalvåret

Experten tipsarBli fåglarnas bäste vän - locka fåglarna till fågelbordet

Småfåglar i trädgården gör nytta genom att äta skadeinsekter. Hösten och vintern kan vara en tuff period för våra stannfåglar så varför inte ge dem en hjälpande hand? Läs mer om hur du kan hjälpa fåglarna vid fågelbordet med extra fågelmat.

GuideGör egna fågelmatsbollar

Perfekt pyssel i den årstid när fåglarna behöver lite extra mat. Häng upp din fågelmat där du kan se den, lite fågelskådning i all sin enkelhet är underskattat.

Tips på mat för vinterns fåglar

Fyll fågelbordet med mat för vinterns fåglar som t.ex blandade frön, nötter och talgbollar så kommer flera olika sorters fåglar komma på besök till din trädgård.

GuideHemmagjord fågelmat – så här kan du göra egen fågelmat

Hjälp småfåglarna att hitta mat under årets kalla månader och vad passar då bättre än att göra egen fågelmat?

GuideFina fågelmatare för småfåglar - pynta din egen fågelmatare

Dekorera och pyssla med fågelmatare för småfåglar i metall. Duka upp en smarrig måltid till fåglarna och få underhållning utanför fönstret hela vintern. Se tips nedan på hur du kan göra egen fågelmatare.

Visar 5 av 5 resultat