Chandos Beauty – Blomsterlandets favoritros 2018

2018 har turen kommit till den storblommiga ’Chandos Beauty’. Med sina ljuvligt pärlemorrosa stora blommor blir den en vacker blickpunkt i trädgården.

Rosen är en kraftig tehybrid med lång blomning, från slutet av juni till långt ut på hösten. Doften är underbar, fruktig med kryddiga inslag. De ljust rosa blommorna har ibland även mjukt aprikosa toner. ’Chandos Beauty’ förtjänar en plats där både doften och de vackra blommorna kan avnjutas, kanske vid en uteplats eller en gång där du ofta passerar. Den går också fint att odla i kruka och att använda som snittblomma.

Den blir ca 80-100 cm hög, trivs i soligt läge och har ett kompakt växtsätt. För att blomma rikligt och länge behöver den gott om vatten och näring, använd gärna rosjord.

’Chandos Beauty’ ljusa pasteller gör sig mycket fint till exempelvis en lila klematis, stäppsalvia eller den klassiska lavendeln.

Plantera så här

  • Planteras i soligt läge.
  • Gräv en grop som är ca 40 cm bred och 40 cm djup.
  • Placera rosen så att förädlingsstället (knölen som sitter ovanför rötterna på stammen) hamnar ca 10 cm under jordytan.
  • Blanda den befintliga jorden med rosjord.
  • Vattna!

Skötselråd

Jämn vattning, skall ej stå med blöta rötter. Beskärs på våren och då ner till cirka 10-15 cm över marknivå. Gödsla en gång på våren och gång i juli med rosgödsel.