Pelargon KATINKA

Zonalpelargonen KATINKA är lavendelrosa med en mörkare, magentarosa mitt. Den är halvdubbel i sin blomning och har stora, vackra blomklasar som står länge.

Bladverket är kompakt och friskt grönt, med lite mörkare nyans i mitten av bladen. KATINKA är tålig och klarar lite torka. Ger du den en väldränerad näringsrik jord kommer den frodas i krukor och planteringar.

Pelargonen breder ut sig över kanterna och fyller ut amplar och balkonglådor under hela sommaren. Var noga med vattningen vid nyplantering, men den kommer bli lite mer torktålig allt eftersom den etablerar sig och blir större. Vattna din pelargon med näring regelbundet så får du en blomning som håller i sig över hela säsongen.

Ta hand om din pelargon

Sommartid kan pelargonen står ute på en ljust, lätt skuggad plats. För mycket solsken kan ibland bränna bladen. Håll jorden lätt fuktig eller vattna när den torkat lätt. Vintertid bör växterna stå så ljust som möjligt, men svalt och då vattnas försiktigt.

Läs mer om pelargoner

Årets pelargon 2022: Calliope L 'Soft Coral'

Årets pelargon är ingen blyg viol. Tvärtom. Årets hedersutnämnande går till en pelargon som med sin storlek, explosivitet och sitt formspråk onekligen tar för sig.

GuidePelargon - skötselråd

Pelargoner är lättskötta, de trivs både inomhus, ute på balkongen eller på uteplatsen sommartid. Så här tar du hand om dem bäst.

GuideAtt övervintra pelargoner

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer.