Skapa en rosa dröm av sommarblommor

Att välja samma färgnyans på många olika sorters blommor skapar ett fylligt, prunkande intryck på din uteplats eller balkong. Den rosa färgen ger en romantisk inramning och ombonad känsla.

Stjärnöga i rosa

Stjärnöga trivs i full sol, på varm och skyddad plats. Blommorna sluter sig oftast i mulet väder och på natten. Håll jorden jämnt fuktig, och vattna med näring regelbundet. Passar i rabatt, kruka och balkonglåda. Mycket blomvillig.

Stjärnöga.
Sommarnejlika.

Sommarnejlika

Vacker sommarblomma som finns i många olika färger och blommar hela sommaren utan avbrott med små enkla eller halvfyllda blommor. Trivs bäst på varm och solig plats, tål lite torka.

Petunia

Petunia passar i balkonglådor, stora krukor och i amplar, där de får plats att på alla håll breda ut sig i all sin glans. Klassisk sommarplanta som blommar rikligt under hela sommaren. Trivs bäst i sol eller halvskugga på vindskyddad plats. Plocka bort visset efterhand för att befrämja knoppsättningen.

Petunia.
Trädgårdsverbena.

Trädgårdsverbena

Trädgårdsverbenan trivs bäst på soligt, varm och skyddad plats planterad i lätt, näringsrik jord. Vissa sorter har ett hängande växtsätt och andra är mer upprätta. Passar i ampel, balkonglåda, kruka och i rabatt. Bör inte torka ut. Blommar otroligt rikligt, utan avbrott och finns i många vackra färgnyanser.

Begonia

Lättskött, blomrik och färgstark, sådan är begonian. Den blommar nästan oavbrutet hela sommaren och ger sig inte förrän frosten tar dem. De påverkas inte nämnvärt av regn och vind – de bara fortsätter att blomma.

Begonia.
Tvillingsporre.

Tvillingsporre

Lättskött sommarplanta som blommar mycket rikligt. Placeras i sol eller halvskugga i väldränerad jord. Jorden får aldrig stå blöt. Passar i kruka och balkonglåda. Kan övervintras ljust och frostfritt, men betraktas som ettårig.

Snöflinga i rosa

Oftast ser man den vita varianten, men snöflingan finns även i en ljusrosa nyans. Trivs i alla lägen, men blommar mest i skugga eller halvskugga. Bör inte torka ut. Passar i ampel, balkonglåda och kruka. Fin både som solitär och i samplanteringar. Lättodlad, självrensande växt utan stora krav.

Snöflinga i rosa.

Blomstertobak

Passar mycket bra i samplanteringar och i rabatter. Mycket blomrika och blomvilliga. Plocka bort vissna blommor efterhand för rikare blomning. Blomstertobaken trivs i sol eller på halvskuggig plats, helst varmt och lite skyddat, i djup skugga blir blomningen mindre. Ge dem utrymme att bre ut sig, så blir de runda och täta.

Blomstertobak.
Nemesia.

Nemesia

En härlig sommarblomma som översållas me blommor. Vill gärna stå på solig och skyddad plats. Klipp bort avblommade skott för att få nya blommor.

Fuchsia

Klassisk sommarväxt som finns i många färger och storlekar. Fuchsian växer bäst i halvskugga eller skugga, skona den från brännande sol. Passar i kruka, balkonglåda och i samplanteringar. Hängande sorter passar även som kantväxt i planeringar och i ampel. Se till att hålla jorden fuktig, fuchsian ska helst inte torka ut.

Fuchsia.