Sommarens vita blommor - 7 favoriter

Här tipsar vi om sju vita sommarblommor, perfekt för dig som är ute efter en elegant, välkoordinerad men ändå prunkande plantering.

Snöflinga

Snöflinga trivs i alla lägen, men blommar mest i skugga eller halvskugga. Plantan passar i ampel, balkonglåda och kruka, bör dock inte torka ut. Fin både som solitär och i planteringar. Lättodlad, självrensande växt utan stora krav.

Snöflinga.
Blomstertobak.

Blomstertobak

Blomstertobak trivs i sol eller halvskugga på varm och skyddad plats, i näringsrik jord. Passar bra i planteringar och i rabatt. Sorten är mycket blomrik och blomvillig. Plocka bort vissna blommor efterhand för rikare blomning.

Stjärnöga i vitt

Stjärnöga trivs i full sol, på varm och skyddad plats. Blommorna sluter sig oftast i mulet väder och på natten. Håll jorden jämnt fuktig, och vattna med näring regelbundet. Passar i rabatt, kruka och balkonglåda. Mycket blomvillig.

Stjärnöga.
Hänglobelia.

Hänglobelia i vitt

Hänglobelian trivs i sol eller halvskugga i näringsrik, fuktighetshållande jord. Växten vill inte torka. Passar i rabatt och kruka. Har ett hängande växtsätt. Blommorna syns väl.

Margerit

Midsommarblomman framför andra, en riktig klassiker, som trivs i alla väderstreck, även i skugga. Vattna rikligt direkt efter planteringen. Blommar rikligt under lång period, har inga stora krav.

Margerit.
Pelargon.

Pelargon i vitt

Zonalpelargonen trivs bäst på varm, solig plats. För bästa resultat vattnar du jämnt och undviker blöt jord. Häll svag dos näring i vattnet. Plantera inte för tätt och ta bort visset efterhand. Passar i rabatt, balkonglåda och i kruka. Blommar rikligt och länge.

Rosenskära i vitt

Rosenskäran trivs på varm och solig eller halvskuggig plats. Mager jord ger flest blommor - vattna och gödsla måttligt. Höga sorter kan behöva stöd regniga somrar. Lämplig som bakgrund i rabatt, låga sorter är också mycket fina i kruka.

Rosenskära.