Avkoppling

Gör din uteplats blomstrande, vacker och välkomnande. Med rätt sorts växter kan du skapa en känsla av att vara någon helt annanstans – utan att ens behöva packa väskan.

Fri frakt och fri retur

När du köper online & hämtar i butik är det fri frakt och fria returer.

1 års växtgaranti

Gör ett tryggt köp. På alla våra trädgårdsväxter lämnar vi växtgaranti.

Experthjälp i butik & online

Vi vill hjälpa dig lyckas med dina växter och svarar på alla dina frågor.

Blomsterlandet har 61 butiker runt om i landet.

Mer bärbuskar i trädgården

Det är de mest lättskötta ätbara växterna, samtidigt som de ger riklig skörd. Genom att odla flera olika slags bär förlänger du säsongen.

Just nu gäller erbjudandet 3 för 2 på våra bärbuskar, passa på!

Odla blåbär

Skogens blåbär i all ära. Men nu finns det fina sorter för trädgården. Blåbärsbusken är dessutom väldigt dekorativ med härligt gröna blad, som får en fantastisk höstfärg.

Hallon - lättodlad favorit

Det finns inte mycket som slår en tallrik mogna hallon med socker och grädde. Hallon är också perfekta att frysa in, då de smakar ännu mera efter att ha tinats upp.

Just nu 3 för 2 på alla bärbuskar

Titta in på vår sida med bärbuskar, där finns flera sorter.

Ta hand om sommarträdgården

Sommardagarna går lugnt och stilla i trädgården. Grönskan är på sin topp och kanske är du en av dem som finner lugnet i att alltid har något litet att trädgårdspyssel på gång. Här har vi några tips!

Trädgårdskalender - augusti

Skördetiden är här och fortfarande växer rotfrukterna sig större i jorden. Nu kan du se över vad som kan behöva beskäras och även planera för höstplanteringen.

Balkong- och terrasskalender – augusti

Varma sommarkvällar är det en fröjd att vistas bland växterna på balkong och terrass. Se till att du odlar något som doftar riktigt gott, som heliotrop, lavendel eller rosmarin.

Torka örter och bevara sommarens smaker

Hemmaodlade färska kryddor är guld i köket, men det är nästan lika härligt att kunna använda frysta och torkade kryddor från egen odling.

Odla i pallkrageDel 9: Härliga skördetider

Nu kommer belöningen efter sommarens sådd och skötsel av pallkragarna – skörden. Lär dig ta hand om grönsakerna på bästa sätt för att få ännu större glädje av grönsakerna.

Gödslingsprogram för din gräsmatta

Om du gödslar din gamla gräsmatta blir den tätare och grönare och konkurrerar bättre med mossa och ogräs. Här har vi tagit fram ett gödselprogram som passar en gräsmatta från år två och framåt.

Gödsla grönsaker odlade i kruka

Att odla grönsaker i kruka kan vara ett bra alternativ om du har ont om plats i trädgården eller kanske bara har tillgång till en balkong eller altan.

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser
Experten tipsar
Så gör du med trädgårdsavfallet
En hel del av ditt trädgårdsavfall kan du lägga på komposten. Men vissa saker passar varken där eller att göra sig av med i naturen. Här får du tips på vad du kan göra med några av de vanligaste ”resterna” från trädgården och hur du ska hantera det som kallas invasiva växter. Vi tar hjälp av Eric Andersson, som är utbildad landskapsingenjör vid SLU i Alnarp och produktansvarig på Blomsterlandets e-handel, för att ge oss vägledning.
Läs artikeln

Beskära träd och buskar

Sensommaren är en perfekt tid att beskära träd och buskar. Passa på att gallra björken, magnolian eller lönnen, om det behövs. Stenfrukter ska också beskäras under JAS som står för juli, augusti och september. Persika, aprikos, körsbär och plommon behöver inte samma tuffa behandling som äppelträd, men att beskära dem lite grand och släppa in ljus och luft i trädkronan är bra för nästa års fruktsättning.

GuideBeskära fruktträd

Nu börjar det bli tid att beskära fruktträden, framförallt äpple- och päronträd. Här är några råd som är bra att ha med på vägen samt några tips på vad du helst inte ska göra.

GuideBeskärning av äppelträd

Ett nyplanterat äppelträd måste du beskära för bygga upp en stadig och vacker krona. Det är inte så svårt som du tror och med några enkla tumregler så klarar du dig långt.

Vinlus kan förekomma på vinrankor

Vi vill be kunder som köpt – eller fått – vinstock på spaljé från Blomsterlandet att kontrollera sina plantor. Det gäller framförallt plantor köpta från april till juli. Vi har upptäckt att just denna planta kan ha drabbats av vinlus. Det finns inget medel som kan bekämpa vinlusen och det enda som återstår är att göra sig av med plantan, helst bränna den och absolut inte slänga på komposten.

Läs mer information

Bli medlem i vår kundklubb

Som medlem i Blomsterlandets kundklubb får du tillgång till experter, idéer, tips och erbjudanden som inspirerar året runt. Det kostar inget att bli medlem och du får bonus på alla köp.

Bli medlem

Sommargäster

Vare sig det blir en regnig eller solig sommar kan den leda till objudna gäster i odlingarna. Kanske hittar du några tips och råd här.

10 tips för att bekämpa sniglar i trädgården

Ska det bli ett snigelår i år också? Vi har samlat en lista med tips för att minska problemen.

Nematoder – biologisk bekämpning mot skadedjur i trädgård och växthus

Har du problem med sniglar, sorgmyggor eller gräsmattelarver? Då kan naturliga nematoder vara räddningen och bli dina bästa små medhjälpare.

Effektivt mot skadedjuren - skonsamt mot miljön

Biologiska växtskyddsmedel bygger på naturens egna metoder för att göra sig av med sorgmyggor och förebygga gråmögel.

Ohyra på växter - allmänt

Det tråkigt när man upptäcker att resultatet av allt arbete man lagt ned hotas av löss, sniglar eller annan ohyra. Här tipsar vi om enkla förebyggande växtskyddsåtgärder.

Bekämpning av spinnkvalster, löss och andra insekter

Hur mycket vi än försöker undvika skadedjur genom förebyggande skötsel kan våra krukväxter och våra trädgårdsväxter bli angripna av skadeinsekter.

Skydda äppleträdet med limring

Genom att använda limring på dina träd kan dessa skyddas mot olika krypande insekter och larver som försöker ta sig upp i trädet.

Nyhet
Hämta utanför butik
Nu lanserar vi en tjänst där du kan göra ditt köp på vår hemsida och hämta upp den utanför butiken. Du slipper gå in i butiken och du kan sitta kvar i din bil - tryggt och smidigt.
Så fungerar det

Samla på trädgårdsinspiration

Letar du också efter utflyktsmål i din hemtrakt? Kanske finns det en park eller besöksträdgård i närheten som kan bjuda på odlarglädje och blomsterprakt.

UtflyktsmålJulita Gård – ett grönskande museum

I hjärtat av Södermanland ligger den solgula herrgården Julita vid sjön Öljarens strand med en lång odlingstradition.

UtflyktsmålNorrvikens trädgårdar – sex stilträdgårdar

Så snart man kliver in genom grindarna till Norrvikens trädgårdar i Båstad förstår man att det här är en plats för trädgårdskonsten. I parken finns flera trädgårdar representerade så kallade stilträdgårdar.

UtflyktsmålHildasholm – tidstypisk Arts & Crafts trädgård

I slutet av björkallén ligger den pampiga huvudbyggnaden som med sin vita fasad bländar det gröna landskapet.

UtflyktsmålCapellagården – sommarblommornas paradis

På södra Öland i den lilla byn Vickleby ligger Capellagårdens trädgård. En undervisningsträdgård värd ett besök.

UtflyktsmålAstrid Lindgrens Näs – en trädgård fylld av hyss

Det här är platsen där allt började, i trädgårdarna och vid husen på gården Näs i Vimmerby. Det var här vid barndomshemmet som författarinnan Astrid Lindgrens sagoberättande tog fart.

UtflyktsmålRenässansträdgård Källslätten i Falun

Historisk barockträdgård med känslan av gamla glansdagar.