Välj närmare

Pelargoner märkta med Från Sverige kommer från svenska odlare som tar ansvar för både kvaliteten och miljön. Bra för klimatet och vackert i dina krukor.

Köp pelargoner online

Fri frakt och fri retur

När du köper online & hämtar i butik är det fri frakt och fria returer.

1 års växtgaranti

Gör ett tryggt köp. På alla våra trädgårdsväxter lämnar vi växtgaranti.

Experthjälp i butik & online

Vi vill hjälpa dig lyckas med dina växter och svarar på alla dina frågor.

Vi har 63 butiker runt om i landet, du är varmt välkommen!
Hållbarhet
Vi behöver hjälpa pollinatörerna

I takt med att vårt landskap har förändrats, så har vi sakta men säkert gjort det svårare för bina att överleva. Men alla kan göra något för att skapa en bättre miljö för bin, fjärilar och andra pollinatörer. Här har vi samlat tips på växter som det surras kring och handfasta idéer på vad du kan göra i din trädgård.

Odla för pollinatörer

Pelargonkärlek

Snart är den här, värmen. Det gäller att vara beredd när det äntligen blir dags att fylla uteplatsen med sommarblomster. Se till att du har snygga krukor, rätt jord och näring till dina favoritväxter.

Tre smarta tips till dina pelargoner

Här får du små enkla tips i vardagen som gör att dina pelargoner trivs bättre och som underlättar skötseln. Vattna ampeln utan kladd, ta vara på lecakulorna och plantera i rätt kruka.

Vilken pelargon ska jag använda till vad?

Det finns många olika arter och sorter av pelargoner. Ta fram det bästa ur varje sort och ge dem de bästa förutsättningarna.

Lyckas med dina pelargoner - vilken är din favorit?

Pelargonkärlek
Årets Pelargon 2021: Zonalpelargon 'Astrid'

Årets Pelargon 2021 är en helt ny zonalpelargon som heter 'Astrid'. Sorten har fyllda blommor som skimrar i olika nyanser av rosa och aprikos. Vi är förälskade!

Läs om Årets pelargon Astrid

Kom igång med plantering och odling på din balkong

Balkong och uteplats är perfekt för den lilla odlingen i krukor och pallkragar. Läs våra tips för att lyckas och få ett grönskande resultat.

Planera och plantera på din balkong

Drömmer du om en grön oas för att stänga ute stadens brus? Att plantera växter på balkong eller uteplats är ett härligt sätt att få utlopp för sina odlingsdrömmar. Men en begränsad yta kan medföra en del utmaningar, här är tipsen som hjälper dig att lyckas.

Experten tipsarOdla på skuggig balkong

Ibland älskar vi den skuggiga, svala lugna platsen, eller kanske är den i ärlighetens namn lite bortglömd och mossig. Men, även skuggiga balkonger kan grönska och kännas ombonade.

Köp balkonglådor och krukor för din balkong online

Kruka Epoque

79,90

Köp online

Växa of Sweden

Från 99:-

Köp online

Kruka Walter

49,90

Köp online

Balkonglåda långtidsbevattning

Från 99:-

Köp online

Kruka Walter

99:-

Köp online

Kruka Balkong Alexander

149:-

Köp online

Balkonglåda Botanica

Från 49,90

Köp online

Örtkruka

299:-

Köp online
Ge bort ett grönare liv
Köp digitalt presentkort på blommor & växter

Våra presentkort är en uppskattad gåva. Köp online och skicka det som sms eller e-post. Självklart kan du även köpa presentkort i butik.

Köp presentkort online

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser
Inspiration
Nytt nummer av Grönska Trädgård

I årets upplaga av Grönska Trädgård har vi besökt inte mindre än fyra fantastiska trädgårdar och än mer fantastiska trädgårdsinnehavare. Träffa Krickelin, eller Kristin Lagerqvist som hon heter, som berättar om vikten av att ha en lustfylld trädgård som är fylld av ”må bra” och sköna platser att få stanna upp på.

Här kan du läsa magasinet i pdf-format. Du kan också hämta ditt eget ex i butik.

Läs Grönska

Väck vårkänslorna med vårblommor

InspirationBlå vårkruka med jordviva, pärlhyacint och scilla

Plantera en vårkruka inspirerad av himlens klarblåfärg. Linda Schilén bjuder på sin härligt konstnärliga stil med otippade kombinationer.

InspirationPigga upp dig med vårens växter

Att komma ut i friska luften och gräva i jorden kan vara ett skönt sätt att rensa tankarna. Nu när vårsolen börjar titta fram finns det så många fina vårblommor, som bjuder på både färg och vårkänslor.

Pensé, blå (storblommig)

39,90

Köp online

Bli medlem i vår kundklubb

Som medlem i Blomsterlandets kundklubb får du tillgång till experter, idéer, tips och erbjudanden som inspirerar året runt. Det kostar inget att bli medlem och du får bonus på alla köp.

Bli medlem
Nyhet
Hämta utanför butik
Nu lanserar vi en tjänst där du kan göra ditt köp på vår hemsida och hämta upp den utanför butiken. Du slipper gå in i butiken och du kan sitta kvar i din bil - tryggt och smidigt.
Så fungerar det