Avkoppling

Gör din uteplats blomstrande, vacker och välkomnande. Med rätt sorts växter kan du skapa en känsla av att vara någon helt annanstans – utan att ens behöva packa väskan.

Just nu 20% på rosor

Fri frakt och fri retur

När du köper online & hämtar i butik är det fri frakt och fria returer.

1 års växtgaranti

Gör ett tryggt köp. På alla våra trädgårdsväxter lämnar vi växtgaranti.

Experthjälp i butik & online

Vi vill hjälpa dig lyckas med dina växter och svarar på alla dina frågor.

Blomsterlandet har 61 butiker runt om i landet.

Välkommen till vår rosfest

Kärlekens blomma är kanske världens mest omtyckta och har en given plats i våra trädgårdar. Just nu får du 20% rabatt på alla rosor både i butik och online. Här hittar du kampanjsidan>>

Läs också mer om hur du får dina rosor att trivas och få tips på sorter som har extra bra egenskaper.

GuideRosor - så här gör du

Rosor är inte bara vackra och väldoftande utan omges av både romantik och mystik. Men det behöver inte vara svårt att få dem att trivas, här hittar du svaren på vanliga frågor om rosor.

Doftande rosor - hitta din favorit

En doftande trädgård är en underbar upplevelse och ger en extra dimension till den vackra grönskan. Här tipsar vi om åtta sorter som doftar lite mer.

20% på alla rosor

Hela veckan firar vi våra rosor med 20% rabatt på hela sortimentet online och i butik.

Till kampanjen
Nyhet
Hämta utanför butik
Nu lanserar vi en tjänst där du kan göra ditt köp på vår hemsida och hämta upp den utanför butiken. Du slipper gå in i butiken och du kan sitta kvar i din bil - tryggt och smidigt.
Så fungerar det

Lyckas med dina rosor

Lär dig mer om rosor och hur du får dem att trivas. Det finns oändligt med sorter, låga, höga klättrande och ljuvligt doftande. Titta in i vår kategori med tips och råd för rosor och läs mer.

10 favoritrosor från norr till söder

Vi älskar rosor och det verkar vi inte vara ensam om. Vi har sammanställt topplistor för våra mest sålda rosor, uppdelat på växtzon. Här är resultatet!

GuideRosor - plantera så här

Vill du förgylla din trädgård med rosor? Här är vår enkla planteringsguide i både film och text.

Experten tipsarAtt välja rätt ros

Vilka egenskaper vill du ha hos dina rosor och vilka olika blomningstider finns? Christin reder ut vad du behöver tänka på för att välja rosor efter dina önskemål.

Remonterande rosor

Vill man njuta av rosor hela sommaren kan man antingen plantera många olika engångsblommande sorter med olika blomningstid – eller så väljer man rosor som remonterar.

Leonardo da Vinci – Blomsterlandets favoritros 2020

Varje år väljer vi ut en ros som förtjänar lite extra uppmärksamhet på grund av sina goda egenskaper. I år lyfter vi fram denna rosa skönhet som vann omröstningen i klar majoritet.

GuideGödsla rosor – gör så här

Du kan njuta av rosor från mitten av juni till långt fram på höstkanten. Men för att de ska orka blomma hela sommaren behövs rikligt med näring, sol och vatten.

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser

Bli medlem i vår kundklubb

Som medlem i Blomsterlandets kundklubb får du tillgång till experter, idéer, tips och erbjudanden som inspirerar året runt. Det kostar inget att bli medlem och du får bonus på alla köp.

Bli medlem

Sommartips

Sommar och semesterdagar kan betyda mer tid i trädgården och mer energi att sköta odlingen. Vi har samlat läsvärda tips för stora och små funderingar som kan dyka upp bland krukor och rabatter.

10 tips för torra somrar och vattenbrist i trädgården

Att vattnet kan bli en bristvara för oss har blivit allt tydligare och vi behöver tänka till hur vi använder de livsgivande dropparna.

Kom ihåg att gödsla dina sommarkrukor

Nu på sommaren växer det som mest och då krävs det också att du ger dina växter det lilla extra i form av bra växtnäring för att de ska kunna fortsätta att prunka.

Effektivt mot skadedjuren - skonsamt mot miljön

Biologiska växtskyddsmedel bygger på naturens egna metoder för att göra sig av med sorgmyggor och förebygga gråmögel.

Experten tipsarOdla vid torka eller vattenbrist

Torka och begränsad vattentillgång behöver inte hindra dig varken från att ha växter eller att odla. Det gäller bara att tänka till lite.

Semestertips för dina krukväxter

Kort eller lång semester borta från hemmet och krukväxterna? Vi har tips för dig och din vattningshjälp.

10 tips för att bekämpa sniglar i trädgården

Ska det bli ett snigelår i år också? Vi har samlat en lista med tips för att minska problemen.

Sprid glädje med sommarblommor

Varje år längtar vi efter tiden då vi får njuta av sommarblommornas färgprakt. Nu är den här!

Inspireras av vackra, yviga sommarplanteringar

I ett samarbete med Frida Ramstedt på Trendenser.se vill Blomsterfrämjandet inspirera och visa på olika möjligheter att skapa med svenskodlade sommarblommor.

Blå toner på sommarens blommor

Blå himmel och blått hav hör sommaren till men varför inte skapa en klarblå känsla i trädgården, på altanen eller balkongen?

Vilken pelargon ska jag använda till vad?

Det finns många olika arter och sorter av pelargoner. Ta fram det bästa ur varje sort och ge dem de bästa förutsättningarna.

Nytt nummer av Grönska"Jord under naglarna. Prunkande krukor på balkongen. Varma försommarkvällar och kall lemonad. Nu är årets höjdpunkt här - odlingssäsongen.
Vi har besökt trädgårdsprofilen Claus Dalby, samlar inspiration till vår medelhavsoas och tar tag i balkongodlingen. Häng med!"
Läs Grönska som pdf