Så ett frö

Det är något nästan magiskt i hur små frön och sticklingar utvecklas till plantor. Nu är alla butiker fyllda till bredden med fröer inför året odlingssäsong. Bli en hemmaodlare du också.

Köp fröer

Fri frakt och fri retur

När du köper online & hämtar i butik är det fri frakt och fria returer.

1 års växtgaranti

Gör ett tryggt köp. På alla våra trädgårdsväxter lämnar vi växtgaranti.

Experthjälp i butik & online

Vi vill hjälpa dig lyckas med dina växter och svarar på alla dina frågor.

Vi har 63 butiker runt om i landet, du är varmt välkommen!
Kampanj
Förboka dina trädgårdsväxter inför våren

Har du fullt med idéer för årets projekt i trädgården? Då kan du redan nu köpa dina växter online, men få dem levererade i april under veckorna 14-15. Vi har bokat upp massor av växter hos våra odlare och det är en god idé att köpa dina favoriter redan nu för att vara säker på att du får just de du önskar.

 

Växterna du köper kan fortfarande vara i vintervila vid leverans under tidig vår, men det går fint att plantera ändå. Vi kommer prioritera leveranserna utifrån geografiskt läge och väder, för att ge våren en chans att ha kommit så långt som möjligt i vårt avlånga land.

 

Varje växt är unik och en levande vara som behöver tid och omsorg. Då dessa växterna fortfarande står i odlingarna och är så pass beroende av hur vädret är framöver, så kan ändringar i din leverans förekomma beroende på naturliga omständigheter.

Till prydnadsbuskar
Inspiration
Nytt nummer av Grönska

Den har en bit kvar men nu orkar vi inte vänta längre. Det kliar i odlingsfingrarna och i detta numret av Grönska hoppas vi kunna ladda även dina batterier. Med förodling, fröer och fina växter inomhus väcker vi våren till liv – i alla fall inomhus.

Här kan du läsa magasinet i pdf-format. Du kan också hämta ditt eget ex i butik.

Läs Grönska
Odla hemma
Frösådd, att förkultivera inomhus

Att så ett frö och odla själv är något alla borde pröva. Det är ett svårslaget sätt att följa vårens ankomst på. Redan i januari kan du börja med din första sådd och fortsätta med nya frön, hela vägen in i maj. Odlar du dessutom något du så småningom kan äta – då väntar en smakrik belöning.

Här är en enkel steg för steg-guide för att komma igång.

Läs artikeln

Förenkla din försådd

Kanske har du begränsat med plats, kanske vill du prova något nytt? Oavsett så har vi flera smarta tillbehör som kan underlätta ditt odling hemma på fönsterbrädan.

GuideAtt förodla i pluggbox

Pluggboxen är ett kompakt minidrivhus som gör det möjligt att odla 49 pluggplantor med djupa och fina rotsystem - perfekt för hemmaodlaren.

GuideOdla i pluggbrätte – med odlingsplugg eller jord?

Med minipluggbrätten kan du odla upp under sensommaren för att fylla igen luckor efter skörd. Många plantor på liten yta. De passar lika bra till dina tidigaste sådder som till plantorna du sätter ut.

GuideAtt plantera om dina plantor steg för steg

När du förodlar är det bäst att skola om dina plantor en eller flera gånger innan de planteras på sin slutgiltiga växtplats. Vi förklarar varför.

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser
Odla hemma
Börja säsongen med sticklingar

Just nu kan du köpa 5 för 99:- (ord. pris 24,90/st)

Sticklingarna du köper hos Blomsterlandet har stuckits ner i torvkrukor, skötts om väl i fin växthusmiljö och säljs nu med friska rötter för att du lätt ska kunna odla dem vidare.

Sortimentet varierar mellan butikerna och online, beroende på tillgången hos våra odlare, så det du inte hittar online kanske finns kvar i din närmaste butik.

Köp sticklingar

Bli medlem i vår kundklubb

Som medlem i Blomsterlandets kundklubb får du tillgång till experter, idéer, tips och erbjudanden som inspirerar året runt. Det kostar inget att bli medlem och du får bonus på alla köp.

Bli medlem
Nyhet
Hämta utanför butik
Nu lanserar vi en tjänst där du kan göra ditt köp på vår hemsida och hämta upp den utanför butiken. Du slipper gå in i butiken och du kan sitta kvar i din bil - tryggt och smidigt.
Så fungerar det

Börja mata fåglarna

Ta hand om trädgårdens små hjälpredor när det blir ont om mat.

Experten tipsarBli fåglarnas bäste vän

Fåglar gör nytta i trädgården genom att äta skadeinsekter. Hösten och vintern kan vara en tuff period för våra stannfåglar så varför inte ge dem en hjälpande hand?

GuideHemmagjord fågelmat – gör så här

Hjälp småfåglarna att hitta mat under årets kalla månader och vad passar då bättre än hemmagjord fågelmat?