Julpynta med stil!

Letar du efter alternativ till den traditionella röda julen? Stylisten och journalisten Emma Sundh visar hur du kan göra det vackert hemma och samtidigt skapa en julkänsla som inte bara är glitter, röda tomtar och smällkarameller. Hon sätter sin egen puderrosa prägel på julen och visst är det vackert?

En minigran i vas passar den trångbodde eller den som inte får nog av bara en stor gran hemma. Matcha med små gyllene dekorationer.

Hyacinten är en tålig liten växt som har all sin växtkraft lagrad i löken. Du kan använda nästan vad som helst som kruka och återanvända vackra gamla ting. Den ljuvliga doften sprider garanterat julkänsla!

De vackra smidesringarna finns i flera varianter och storlekar. Här har Emma valt en variant med ljushållare och dekorerat den med kvistar av eukalyptus och tistlar som du hittar bland snittblommorna i våra butiker. Fäst kvistarna med bindtråd, snöre eller kanske vackra band du har sparade från tidigare jular.

Låt en glasvas bli en vintervärld i miniformat. Använd mossa, kottar och bär och gör en mysig liten miljö, vem vet - kanske flyttar det in en liten tomte till jul!

Att göra det lilla extra med paketen är alltid otroligt uppskattat. En liten grön kvist och vackra band kan piffa till vilken julklapp som helst. Emmas vackra julklapp i rosa blir som ett litet konstverk med en kvist från en rosa julros. Vem har sagt att julen måste vara röd?

Vill du se och läsa mer om Emma - besök hennes blogg här

www.emmasvintage.se

Mer julinspiration

InspirationAmaryllis i vas – lyxig julkänsla

Amaryllis hör julen till och som snittblomma blir den extra effektfull. I en hög vas blir amaryllis en ståtlig prydnad, men våga klipp av den och skapa buketter med julens tallris och kvistar.

Gör blommande juldekorationer med julstjärna

En av våra mest älskade julblommor är julstjärnan, och visst är den fin som den är i sin kruka. Men vi vill inspirera till att använda den på fler sätt, även som snittblomma. Ta fram saxen och klipp till!

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Att binda en egen julkrans är ett roligt pyssel och kan bli en fin tradition. Använd granris, mossa och säsongens pynt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.