Julpynta med stil!

Letar du efter alternativ till den traditionella röda julen? Stylisten och journalisten Emma Sundh visar hur du kan göra det vackert hemma och samtidigt skapa en julkänsla som inte bara är glitter, röda tomtar och smällkarameller. Hon sätter sin egen puderrosa prägel på julen och visst är det vackert?

En minigran i vas passar den trångbodde eller den som inte får nog av bara en stor gran hemma. Matcha med små gyllene dekorationer.

Hyacinten är en tålig liten växt som har all sin växtkraft lagrad i löken. Du kan använda nästan vad som helst som kruka och återanvända vackra gamla ting. Den ljuvliga doften sprider garanterat julkänsla!

De vackra smidesringarna finns i flera varianter och storlekar. Här har Emma valt en variant med ljushållare och dekorerat den med kvistar av eukalyptus och tistlar som du hittar bland snittblommorna i våra butiker. Fäst kvistarna med bindtråd, snöre eller kanske vackra band du har sparade från tidigare jular.

Låt en glasvas bli en vintervärld i miniformat. Använd mossa, kottar och bär och gör en mysig liten miljö, vem vet - kanske flyttar det in en liten tomte till jul!

Att göra det lilla extra med paketen är alltid otroligt uppskattat. En liten grön kvist och vackra band kan piffa till vilken julklapp som helst. Emmas vackra julklapp i rosa blir som ett litet konstverk med en kvist från en rosa julros. Vem har sagt att julen måste vara röd?

Vill du se och läsa mer om Emma - besök hennes blogg här

www.emmasvintage.se

Mer julinspiration

Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Fina kransar att hänga på ytterdörren finns att köpa färdigt, men att binda en egen krans är inte så svårt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.