Krans för julbordet med ljus och blommor

En härlig julkrans som blir julbordets mittpunkt gör du lätt. Dekorera med miniväxter och olika sorters ris för att få den rätta känslan.

Steg 1:

Börja med att binda kransen. Här kan du välja att forma riset till en ring och ha grenarna som stomme, använd en grön bindtråd för ett snyggt resultat. Du kan också använda en stomme, i halm, mossa eller en tunnare variant i metall för att få en stadigare grund och lättare addera olika ris och kvistar.

Se vår film om hur du binder en krans på stomme.

Vill du sätta växter i mitten kan du välja att ha en plantering med jord eller låta de små växterna stå kvar i sina krukor. Se då till att ha ett underlag som tål vatten, så att du kan vattna dem.

Steg 2:

Lägg kransen på en bricka eller annat underlag och placera miniväxter i mitten. Här har vi valt små julstjärnor i rött. Men i våra butiker finns ett urval av miniväxter som kan passa, som echeveria, hyacinter och julstjärnor i fler färger som kan matchas till din dukning.

Steg 3:

Dekorera med julgranskulor eller annat pynt, våra butiker har mängder! Om du vill att pyntet ska sitta stadigare kan du använda en lite tjockare ståltråd. Gör en ögla som fäster i pyntet o stick ner ståltråden i kransen eller bland växterna i mitten. En tunn liten ljusslinga kan också vara en ritkigt stämningshöjare. De är batteridrivna och är lätt att fästa i kransen.

Steg 4:

Fäst särskilda hållare för stearinljus på kransen, se till att hållarna blir stabila och tänk på brandrisken. Numera finns också LED-ljus i form av blockljus som kan bli minst lika bra som de riktiga stearinljusen. Du hittar flera olika varianter i våra butiker.

Krans där vi satt LED-ljus i mitten. En variant där du slipper hålla kolla på ljusen.

Steg 5:

Slutligen sätter du i ljusen. Röda ljus ger en riktig julkänsla!

En annan variant är att använda den smarta ljusstaken, formad som en ring med stift som kan användas för att fästa den i en krans.
Krans av en klädd stomme där vi satt i ljushållare för smala ljus. Stilrent och vackert.