Krans för julbordet

En härlig julkrans som blir julbordets mittpunkt gör du lätt. Dekorera med miniväxter och olika sorters ris för att få den rätta känslan.

Steg 1:

Börja med att binda kransen. Här kan du välja att forma riset till en ring och ha grenarna som stomme, använd en grön bindtråd för ett snyggt resultat. Du kan också använda en stomme, i halm, mossa eller en tunnare variant i metall för att få en stadigare grund och lättare addera olika ris och kvistar.

Se vår film om hur du binder en krans på stomme.

 

Steg 2:

Lägg kransen på en bricka eller annat underlag och placera miniväxter i mitten. Här har vi valt små julstjärnor i rött. Men i våra butiker finns ett urval av till exempel echeveria, hyacinter och julstjärnor i fler färger som kan matchas till din dukning.

Steg 3:

Dekorera med julgranskulor eller annat pynt, våra butiker har mängder! En tunn liten ljusslinga kan också vara en ritkigt stämningshöjare. De är batteridrivna och är lätt att fästa i kransen.

Steg 4:

Fäst särskilda hållare för stearinljus på kransen, se till att hållarna blir stabila och tänk på brandrisken. Numera finns också LED-ljus i form av blockljus som kan bli minst lika bra som de riktiga stearinljusen. Du hittar flera olika varianter i våra butiker.

Steg 5:

Slutligen sätter du i ljusen. Röda ljus ger en riktig julkänsla!

 

Fler tips för juldekorationer

Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Fina kransar att hänga på ytterdörren finns att köpa färdigt, men att binda en egen krans är inte så svårt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

Pyssla julklappar – fyra tips för lyckad inslagning

Nu är tiden här för julklappar och då också för att slå in paket. Personliga inslagningar är både roligare och finare än de paket som kommer inslagna från affären. Här får du fyra tips på hur du kan variera julklappsinslagningarna.