Mini-julgran vid entrén

Granen står så grön och grann i stugan...eller? Ibland kan den kanske passa bättre ute på trappan eller uteplatsen. En liten gran i kruka är perfekt!

En minigran vid entrén är ett enkelt och mycket dekorativt sätt att skapa den där lilla förkänslan av julen. Pynta, klä den med ljus eller behåll den naturell. Eftersom granen är planterad i kruka kan du enkelt lyfta in granen på julafton, och vips har du ett grandoftande hem!

När våren kommer och det går att gräva i marken, kan du plantera din lilla gran i trädgården. Men tänk på att den inte kommer vara liten för evigt. Välj platsen med omsorg och tänk på att granen ska stå där länge.

Läs mer om julens favoriter

Julgran – så sköter du den

För många är en "vanlig" julgran en rödgran för andra är en "riktig" julgran en kungsgran. Oavsett vilken gransort du väljer så sköter du dem på samma sätt. Här följer några enkla råd för hur du tar hand om din julgran på bästa sätt så den står längre och barrar mindre.

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Vi kallar dem jul-enar även om de är cypresser och de kommer inte från skogen, de är odlade i andra länder och importerade.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Fina kransar att hänga på ytterdörren finns att köpa färdigt, men att binda en egen krans är inte så svårt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.