Bukettranunkel - vårens sötaste

Tidigt på våren lockar de fram vårkänslorna hos oss. En kruka på frukostbordet får alla att trötta att le. Ranunkel finna dubbla eller enkla och i ljuva pastellfärger.

Tidig vår dyker ranunkeln upp även i kruka. Tänk på att köpa exemplar där knopparna har börjat visa färg, för att vara säker på att de ska gå ut i full blom. Detta gäller även för snittblommorna. Kombinera i kruka, korg eller liten zinkbalja med blandande vårlökar och vintern är ett minne blott! Längre fram på säsongen kan ranunkeln ställas ut på trappan, om den inte redan är upptagen av fina penséer förstås.

Skapa vårkänsla med påskgul ranunkel

Fler blommande krukväxter

Våreld - vardagshjälten som lyser upp

Vårelden är en växt, som byter namn med årstid och som finns i färger som passar årets skiftningar. Från ljusa pasteller till knalliga höstfärger - våreld, höstglöd och julbloss.

Saintpaulia - världens populäraste

Saintpaulia ionantha är en söt liten krukväxt som är väldigt lättplacerad. Uppskattningsvis finns det 50 000 olika sorter och varje år utökas gruppen med nya varianter.

Begonia - skötselråd för den blommande favoriten

I nästan alla hem har det någon gång under det senaste halvseklet stått en begonia. Denna tåliga vardagsblomma blommar länge och är lättskött.