Märkningar som gör skillnad

Här presenterar vi några av de märkningar som finns på växterna du hittar hos oss. Vi har valt dem för att de står för något viktigt. För oss är de ett medvetet val för en bättre miljö och för hållbarhet och långsiktighet.

Märkningar som ligger oss extra varmt om hjärtat

Viktigare än någonsin att göra ett medvetet val

Ett runt märke med blå bakgrund där texten Från Sverige står skrivit i lysande gult. För konsumenter har denna märkning underlättat och gjort det enkelt att förstå ursprunget. Men står märket för något mer?

E-plantor – svenska växter för svenskt klimat

Du har kanske hört talas om E-plantor? E-plantor, eller Elitplantor, är buskar och träd som valts ut av Elitplantstationen och där plantorna provodlats i Sverige för att säkert veta att de klarar svenskt klimat.

Från Sverige - ett utmärkt val

Det finns många anledningar att välja svenskodlade växter och blommor. Vi på Blomsterlandet ser ett värde i att kunna erbjuda så mycket svenskodlade växter som möjligt – och gärna så närodlat det går. Det tror vi att du som kund också uppskattar.

ReportageEtt KRAV-märkt frö blir till

Har du nånsin funderat på hur det egentligen går till när ett frö hamnar i sin fröpåse i din butik? Det är många steg att tänka på. Särskilt när det handlar om KRAV-märkta och ekologiska fröer.

Grönt kulturarv

Under varumärket Grönt kulturarv saluförs äldre kulturväxtsorter som har inventerats, provodlats och valts ut för bevarande i den nationella genbanken. Sorterna har odlats i Sverige sedan 1940-60-talet, beroende på växtslag.

Fairtrade – mer än en blomma

När du väljer snittblommor som är märkta med Fairtrade köper du mer än en blomma. Du gör även en insats för bättre villkor för människor i länder med utbredd fattigdom.

Visar 6 av 6 resultat