Vägen till en hållbar vardag i våra butiker

Vi vill ta vårt ansvar och vara en viktig del i att driva trädgårdsbranschen i riktning mot en ökad hållbarhet. Det sker inte över en natt, utan är ett långsiktigt arbete och kräver många stora och små medvetna val som tillsammans gör skillnad i längden.

Här kan du läsa mer om vår dagliga verksamhet i våra butiker och vad vi gör för att göra den mer hållbar.

Har du hittat småkryp i butiken? Möt våra nyttodjur

Kanske har du ha upptäckt vårt senaste tillskott i kampen mot skadedjur. Nyttodjuren ersätter kemiska bekämpningsmedel för att hålla våra växter friska och fräscha. Lär dig mer om de flitiga små insekterna.

Kampen mot plasten - hållbar produktion

Som kund märker du förmodligen inte av det intensiva jobb som sker med att minska plast­förbrukningen. Det är framför allt innan varorna når ut i butiken som jobbet sker. Välkommen in bakom kulisserna hos butiken i Kungsbacka.

Biologiskt växtskydd - effektivt mot skadedjur och skonsamt mot miljön

Vi har slutat att använda kemiska bekämpningsmedel på växterna i våra butiker. Istället är det målsökande nyttodjur – naturens eget sätt att bekämpa skadedjur – som får göra jobbet. Elin Dahm är en av dem som har hand om att placera ut nyttodjuren i butiken på Österplan i Örebro.

Färre växter ska slängas - så minskar vi svinnet

Fler växter räddas i Blomsterlandets arbete med att minska kassationerna. Ett ökat trädgårdsintresse och bra planering av inköpen är en stor del av hemligheten. Jimmy Gaardén, butikschef på Blomsterlandet i Torslanda berättar mer.

Visar 4 av 4 resultat