Älskade orkidéer

Lättskötta, tåliga och otroligt uppskattade! Orkidéer har blivit en riktig favorit hos många och finns i mängder av färger och former.

Få dina orkidéer att trivas

Vet du hur kan se att orkidén behöver vatten, och hur du vattnar den lättast? Rötterna kan visa dig hur orkdién mår, och att känna efter med fingrarna fungerar också såklart. Men hur får du orkidén att blomma om igen? Det kan vara så enkelt som att den ska stå i ett annat fönster. Det här och många fler tips får du i vår orkidé-guide.

Lär dig mer om orkidéskösel
GuideSkötsel av orkidéer: Vattna rätt, få den att trivas och blomma igen

De flesta orkidéer är lättskötta och har ganska små krav på omvårdnad. Men det finns knep och skötseltips som kan få din orkidé att växa sig större och leva längre. Bli ett orkidé-proffs!

Stylingtips: Inred med orkidéer hemma

Phalaenopsis, eller brudorkidé, ligger oss varmt om hjärtat. Med sina vackra blommor och många färgnyanser är det svårt att välja bara en. Här har vi stylat den lättskötta orkidén med andra växter och dekorationer, skapa något eget du också!

Få inspiration

Skapa ett tropiskt paradis hemma hos dig

Placera din orkidé ljust, men undvik direkt, stark sol sommartid. Sommartid vattnas orkidéerna en gång var 7-10:e dag, vintertid räcker det att vattna varannan vecka. Du kan ge lite extra näring en gång per månad.

Lär dig mer om de vackra orkidéerna

GuideLyckas med dina orkidéer

Orkidéer kan tåla att glömmas bort i ett par veckor, och ändå klara sig. Men, bäst mår de med våra tips.

Orkidé - lättskötta sorter

Det finns oändligt många sorters orkidéer. Här har vi en lista över några lättskötta varianter som ofta förekommer i våra butiker. Hittar du en ny favorit?

Upptäck orkidéernas värld

Förr ansåg vi att orkidéer var ömtåliga växter som krävde regnskogsklimat inomhus för att trivas. Men nu vet vi att få krukväxter är så lättskötta och de trivs alldeles utmärkt i våra bostäder som håller rumstemperatur året om.

Experten tipsar

Vackert inne med underbara orkidéer

Lär dig hur du maximerar blomningen och får dina orkidéer att trivas. Linda reder ut hur du ska vattna och vad gör man egentligen med en överblommad stängel?
Läs vidare
En orkidé på båge är noga formad för hand och uppbunden med omsorg.

Matcha din orkidé med snygga krukor

Produktbild på Kruka Tina

Kruka Tina

Finns i flera varianter

Från 69,90

Produktbild på Kruka Line

Kruka Line

Finns i flera varianter

79,90

Orkidéer - så går det till när man odlar

Att orkidéer bjuder på en fantastisk blomsterprakt som varar länge tycker nog de flesta av oss. Men hur går det egentligen till när en planta blir till färdigt exemplar?

Läs artikeln
Liveshopping

Orkidéfavoriter - live från Holland

Live direkt från en orkidéodling i Holland. Du får se hur det går till att driva upp orkidé från stickling till planta som är redo att hamna i butik och får skötseltips.

Passa gärna på att ställa dina frågor om orkidéer till vår inköpare Anders Hedlund och en av våra odlare via chatten. Självklart kommer du kunna shoppa direkt i sändningen.

Du alltid se sändningen här i efterhand när det passar dig. Hoppas vi ses!

Se sändningen