Skönhet som varar

Älskade orkidéer

Lättskötta, tåliga och otroligt uppskattade! Orkidéer har blivit en riktig favorit hos många och finns i mängder av färger och former.

Skönhet som varar

Älskade orkidéer

Lättskötta, tåliga och otroligt uppskattade! Orkidéer har blivit en riktig favorit hos många och finns i mängder av färger och former.

Få dina orkidéer att trivas

Vet du hur kan se att orkidén behöver vatten, och hur du vattnar den lättast? Rötterna kan visa dig hur orkdién mår, och att känna efter med fingrarna fungerar också såklart. Men hur får du orkidén att blomma om igen? Det kan vara så enkelt som att den ska stå i ett annat fönster. Det här och många fler tips får du i vår orkidé-guide.

Hitta din nya orkidé på Blomsterlandet

Utbudet av orkidéer varierar över året, men du kan nästan alltid hitta brudorkidéer i flera olika färger. Våra butiker har större sortiment än vad vi visar ut online.

Stylingtips: Inred med orkidéer hemma

Phalaenopsis, eller brudorkidé, ligger oss varmt om hjärtat. Med sina vackra blommor och många färgnyanser är det svårt att välja bara en. Här har vi stylat den lättskötta orkidén med andra växter och dekorationer, skapa något eget du också!

Få inspiration
Experten tipsar

Vackert inne med underbara orkidéer

Lär dig hur du maximerar blomningen och får dina orkidéer att trivas. Linda reder ut hur du ska vattna och vad gör man egentligen med en överblommad stängel?
Läs vidare

Fler exotiska växter till hemmet

Det finns flera krukväxter som har ett lika exotiskt ursprung som orkidéerna.

Orkidéer - så går det till när man odlar

Att orkidéer bjuder på en fantastisk blomsterprakt som varar länge tycker nog de flesta av oss. Men hur går det egentligen till när en planta blir till färdigt exemplar?

Läs artikeln