Recept

Jordgubb- och rabarbersaft

Recept med sommarens härliga smaker.

Ingredienser:

  • 1 kg rabarber
  • 1 kg jordgubbar
  • 1,5 l vatten
  • Saften av 1 citron
  • 7 dl strösocker

Gör så här:

  1. Skär rabarberna i små bitar. Tvätta, rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Häll de skivade jordgubbarna och rabarbern i en kastrull med vatten.
  3. Låt koka i 15 min, rör ej om för då blir saften grumlig.
  4. Sila saften utan att röra om i silen, släng bort bärresterna.
  5. Tillsätt strösocker och citronsaft och koka ytterligare 5 minuter.
  6. Skumma av.
  7. Låt saften svalna en stund.
  8. Häll upp i varma, rengjorda flaskor.

Njut av din skörd

ReceptRoberts äppelpaj

Det finns massor att göra för den som har turen att ha tillgång till egna äpplen. Det mest klassiska är väl ändå äpplepajen. Här får vi tips på hur vår trädgårdsmästare Robert gör en variant med havregryn, linfrön och solrosfrön. Smarrigt.

ReceptÄppelchips

Torkad frukt är ett utmärkt energitillskott, lätt att ta med sig och ger snabb energi. Och det finns många roligare alternativ till russin. Här är ett - äppelchips.

Nio kryddor värda att odla

Vilka kryddor väljer du till vårens kryddträdgård eller pallkrage? Här får du förslag på nio favoriter bland kryddväxterna och tips på hur du använder dem i köket.