Barrväxter

Barrväxter har fördelen att de är vintergröna vilket ger en ombonad känsla året om. Perfekta häckväxten eller som en solitär med vacker färg och form.

Tips för dina barrväxter

De flesta barrväxter är städsegröna, eller vintergröna som det också kallas, och behåller alltså barren året om, vilket ställer särskilda krav på plantering och växtplats. Placera barrväxterna så att de skapar en vacker bakgrund eller fungerar som ett blickfång under vintermånaderna - en grön solitär.

De flesta barrväxter trivs i sol eller halvskuggigt läge och föredrar en näringsrik jord som inte torkar ut. Förbättra jorden med planteringsjord, kompost och barkmull i samband med plantering. Tall och en tål torrare växtplatser, medan idegran klarar skugga. Lärk fäller barren på hösten.

Vårplantering är ofta att föredra för vintergröna växter, då de behöver så mycket tid som möjligt på sig för att rota och etablera sig innan första vintern.
Vid plantering i mellersta och norra delen av landet, rekommenderar vi alltid vårplantering för att undvika vinterskador på de nysatta plantorna.

Var noga med vattningen de första åren. Se till att barrväxterna är genomvattnade innan vintern, det minskar risken för frystorka, som kan ge fula bruna fläckar.

Här kan du köpa barrväxter online. Tujaplantor hittar du också här, både 'Brabant' och 'Smaragd'. 

Ska du plantera häck?

Plantera tujahäck så här

Tuja är en mycket populär häckväxt som snabbt bildar en grön mur runt din trädgård. Plantering och skötsel av en tujahäck, eller thujahäck som det också kan stavas, är egentligen inte svårt, men det är några saker du bör tänka på.

Barrotade häckplantor, krukodlad häck eller häck i kruka - vad är skillnaden?

Det finns flera olika kvalitetsbegrepp för trädgårdsväxter: barrotat, krukodlat, häck i kruka eller inkrukat är några. Men vad betyder de egentligen och vad är det för skillnad?

Välja häck och plantera häck – tips och råd

Att plantera en häck är inte svårt, men det finns en del att tänka på när det kommer till att välja häck, och vilken häck som är bäst just för dig. Vi hjälper dig med några bra frågeställningar.

GuideVintergrönt - plantera vintergröna växter och buskar

Skapa en vintergrön plats i din trädgård. Dina vintergröna växter och buskar skall stå på samma plats i många år, då är det viktigt att välja rätt från början. Följ våra tips till hur du lyckas med planteringen.

Visar 1 av 1 resultat