Köp äldre fruktträd för snabbt resultat

Du vet väl att vi även säljer lite äldre träd? De har fått stå kvar hos odlaren några år extra jämfört med en normalstor planta, vilket kommer att ge snabbare resultat i din trädgård.

Plantera större fruktträd för snabbare skörd!

Ett fruktträd som har fått stå kvar några år extra hos odlaren innan det kommer hem till dig kommer att etablera sig snabbare och du behöver inte vänta lika länge på att få skörda de första frukterna. De äldre fruktträden är oftast beställningsvara, men inom 1-2 veckor så kan butiken få hem ett stort och fint träd till dig.

Plantera såhär

När du planterar ett så stort fruktträd måste du gräva en extra stor planteringsgrop. Gropen bör vara minst dubbelt så bred och dubbelt så djup som jordklumpen. Se även till att luckra sidorna i planteringsgropen, så att rötterna kan söka sig utåt.

Vattna äppelträdet i omgångar medan du fyller på med jord.

Sätt ner störar för stabiliteten och därefter fruktträdet. På ett vanligt litet fruktträd räcker det kanske med en stör, men på dessa större träd behöver man ofta 2-3 störar för att kunna stabilisera trädet i flera riktningar. Störarna bör slås ner så långt att de inte når längre upp än till där kronan förgrenar sig. Detta för att kronan ska kunna vaja fritt i vinden utan att skadas.

Trampa försiktigt till jorden med foten.

Fruktträdet ska planteras så djupt att ockuleringsstället (den lilla bulan längst ned på stammen) hamnar strax ovanför jordytan. Fyll på med planteringsjord och vattna i omgångar. Fyll på jord tills hela gropen är fylld och trampa försiktigt till med foten.

Bind fast ditt fruktträd mot stören med hjälp av ett särskilt trädband. Sätt även gnagskydd på stammen för att skydda det mot rådjur, harar och andra gnagare.

Lycka till med planteringen av dina fruktträd.