Recept

Blomstrande lavendelsocker

Lavendelsocker är utmärkt att smaksätta desserter med. Dessutom är det enkelt att göra och håller sedan länge.

Du behöver

  • 2½ dl strösocker
  • 4 st blommor från lavendel

Gör så här

  • Lägg sockret i en burk med tättslutande lock.
  • Dra loss blommorna från stjälken och blanda dem med sockret.
  • Låt stå i ca 2 veckor men rör gärna i sockret emellanåt.
  • Efter två veckor häll ut på ugnspapper och låt torka ytterligare ca 1 dygn.
  • Kör sedan sockret i en matberedare och häll tillbaka det i burken.

Sockret passar utmärkt att smaksätta desserter med.

Fler recept med blommor

ReceptKanderade rosenblad och syrénblommor

Kanderade rosenblad och syrénblommor är vackert att blanda eller använda var för sig. Oavsett hur du gör, lyfter det vilken efterrätt som helst.

ReceptSyrénmarmelad

Syrénblommorna är inte bara vackra de är dessutom ätbara. Syrénmarmelad är gott tillsammans med ostar, i bakverk, glass eller på scones.

Syrensocker

För dig som inte kan få nog av syrener - ett underbart socker som du kan använda till desserter och bakverk.