Syrensocker

För dig som inte kan få nog av syrener - ett underbart socker som du kan använda till desserter och bakverk.

Recept – syrensocker

  • 1kg strösocker
  • 2-3 dl syrénblommor (bara de små blommorna, utan stjälk)

Gör så här

  • Plocka bort blommorna från kvistarna. Skölj och låt torka.
  • Varva socker och blommor i en burk och låt burken sedan stå i ca 3 dagar. Skaka om ibland så att allt blandas.
  • När sockret är klart kan du sila bort blommorna eftersom de torkar och lätt blir lite bruna, men du kan absolut ha kvar blommorna om du vill.
  • Förvara i burk med lock.

Fler recept med blommor

ReceptSyrénmarmelad

Syrénblommorna är inte bara vackra de är dessutom ätbara. Syrénmarmelad är gott tillsammans med ostar, i bakverk, glass eller på scones.

ReceptKanderade rosenblad och syrénblommor

Kanderade rosenblad och syrénblommor är vackert att blanda eller använda var för sig. Oavsett hur du gör, lyfter det vilken efterrätt som helst.

ReceptBlomstrande lavendelsocker

Lavendelsocker är utmärkt att smaksätta desserter med. Dessutom är det enkelt att göra och håller sedan länge.