Recept

Syrénmarmelad

Syrénblommorna är inte bara vackra de är dessutom ätbara. Syrénmarmelad är gott tillsammans med ostar, i bakverk, glass eller på scones.

Recept

  • 65 g syrenblommor (Plocka bort blommorna från kvistarna. Skölj och hacka).
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl syltsocker
  • ½ -1 krm malen kanel eller kardemumma (efter smak)
  • ½ tvättad citron, saft och skal (om man gillar smaken av skal)

Gör så här

  • Koka upp vatten. Lägg i blommor, socker och kardemumma/kanel och låt koka i 10 min, eller tills bladen blivit mjuka.
  • Koka inte för länge, för då kan marmeladen bli för hård.
  • Ta grytan från värmen, häll i saft och skal från citronen och blanda väl i någon minut.
  • Häll upp i varma, rena burkar och låt svalna.