Recept

Syrénmarmelad

Syrénblommorna är inte bara vackra de är dessutom ätbara. Syrénmarmelad är gott tillsammans med ostar, i bakverk, glass eller på scones.

Recept

  • 65 g syrenblommor (Plocka bort blommorna från kvistarna. Skölj och hacka).
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl syltsocker
  • ½ -1 krm malen kanel eller kardemumma (efter smak)
  • ½ tvättad citron, saft och skal (om man gillar smaken av skal)

Gör så här

  • Koka upp vatten. Lägg i blommor, socker och kardemumma/kanel och låt koka i 10 min, eller tills bladen blivit mjuka.
  • Koka inte för länge, för då kan marmeladen bli för hård.
  • Ta grytan från värmen, häll i saft och skal från citronen och blanda väl i någon minut.
  • Häll upp i varma, rena burkar och låt svalna.

Fler recept med blommor

ReceptKanderade rosenblad och syrénblommor

Kanderade rosenblad och syrénblommor är vackert att blanda eller använda var för sig. Oavsett hur du gör, lyfter det vilken efterrätt som helst.

ReceptBlomstrande lavendelsocker

Lavendelsocker är utmärkt att smaksätta desserter med. Dessutom är det enkelt att göra och håller sedan länge.

Syrensocker

För dig som inte kan få nog av syrener - ett underbart socker som du kan använda till desserter och bakverk.