Fem favoriter bland tomatplantor

Att odla egna tomater är enkelt och dessutom får du en riklig skörd under lång tid. Det finns en uppsjö av olika sorter med varierande färg, form och smak.

Under våren hittar du ett brett sortiment av flera olika tomatsorter i våra butiker, så vill du ha fler tips får du gärna tala med vår kunniga personal hos ditt Blomsterland.

Körsbärstomat ’Gardener’s delight’

En mycket omtyckt och god sort som får något större tomater. Kan odlas både i växthus och på friland, god växtkraft. Läs mer och köp online.

Körsbärstomat ’Black cherry’

Sort som får vackert svartröda, saftiga och välsmakande tomater. Sorten får riklig skörd och kan odlas i växthus eller på skyddat läge utomhus. Läs mer och köp online.

Körsbärstomat ’Tiny Tim’

Sort som får riklig skörd med små, söta tomater. Utmärkt för odling i kruka, på balkong, växthus eller utomhus i skyddat läge. Sorten behöver inte ”tjuvas”. Mycket lättodlad. Läs mer och köp online.

Frilandstomat ’Moneymaker’

Får medelstora, röda och fasta tomater. Påminner mycket om sorten ’Dansk Export’ i växtsätt och smak. Sorten behöver ”tjuvas”. Lämplig på friland. Läs mer och köp online.

Plommontomat ’Romello’

Sort som får söta, vitaminrika frukter med glänsande röda miniplommon- tomater. Har ett buskigt växtsätt och trivs i kruka, i växthus eller i skyddat läge utomhus. Läs mer och köp online.

Läs mer om tomater

GuideOdla tomater – stor guide

Egenodlade tomater smakar såklart bättre. Det är lite pyssligt, men belöningen desto större. Lär dig odla tomater.

Tjuva tomater - få en bättre skörd

Kanske har du hört talas om begreppet "att tjuva tomater" och att det är något man borde göra? Vi reder ut frågetecknet och förklarar varför du bör just tjuva dina tomater.

Gödsla grönsaker odlade i kruka

Att odla grönsaker i kruka kan vara ett bra alternativ om du har ont om plats i trädgården eller kanske bara har tillgång till en balkong eller altan.