Odla potatis – fem favoriter

Vilken sorts potatis du väljer att odla beror såklart på vad du sedan tänkt göra med din potatis. Vi har listat fem av våra favoriter som är väl värda att odla.
  • Rocket: En tidig sort som kan odlas i hela landet. Vitt kött, nästan genomskinliga knölar. Passar bra att äta kokt eller stekt.
  • Maria: Tidig, svensk sort med gult, fast kött. Får få och stora knölar. Passar bra att råsteka eller stuva.
  • Early Puritan: En tidig och välkänd sort. Vitt kött, lite mjölig. Passar utmärkt att koka som färskpotatis.
  • Swift: Tidigast av alla, en verklig primör med rundovala knölar. Vitt kött, fast. Passar utmärkt att koka, god potatissmak.
  • Solist: Tidig skörd av rundovala knölar. Gult kött, något mjölig. Passar utmärkt att koka som färskpotatis och passar de flesta rätter i sommarköket.

Läs mer om hur du odlar potatis eller se våra instruktionsfilmer, allt material hittar du här på vår hemsida.