Kanna

Stora dekorativa blad och färgstarka blommor på lång stängel.

Denna underbara växt blommar med stora vackra blommor på en hög stängel, nästan hela sommaren. Är man duktig på att plocka bort det som är överblommat, kommer plantan att blomma längre och mer. Plantera en eller flera plantor i en stor, kraftig kruka med näringsrik jord. Den är också fin i samplanteringar där den kan ge höjd åt större arrangemang.

Växtplats:

Soligt och skyddat sommartid.

Vatten:

Vattenälskare, se till att den inte torkar ut.

Näring:

Tillsätt näring i vattnet en gång per vecka.

Bra att veta:

Planteras grunt i stora krukor i väldränerad jord.

Krukplanterad kanna övervintras på ljus och frostfri plats. Vattna ej under vintern. När risken för nattfrost är förbi planterar man om den och ställer ut den igen.

Har man planterat kannan i rabatten, tar man upp den med rötterna, och placerar den i en låda med lätt fuktad torv/sand-blandning. Förvaras i torrt utrymme, runt 5-10 grader. Ungefär i februari är det dags att ta upp plantan/knölarna och plantera om den. Vill man dela den gör man det samtidigt. Placera kannan inne tills nätterna är ljumma ute.

InspirationSkapa en medelhavsoas hemma hos dig

Sommar, sol och semester. Det är nog vad många av oss förknippar Medelhavet med. Men tänk också på smakerna, dofterna och färgerna. Med hjälp av rätt växter skapar du medelhavskänsla hemma på din altan eller balkong.

Fikonträd - så här gör du

Tänk att smaka på ett solvarmt fikon direkt från ditt fikonträd.

Olivträd - Olea europaea

För att din medelhavsträdgård ska bli fulländad behöver du absolut ett eller flera olivträd. Så här får du dem att trivas.