Medelhavsväxter

Varma soliga somrar och milda fuktiga vintrar kännetecknar klimatet kring Medelhavet. Genom att skapa vindskyddade platser med hjälp av häckar, plank och murar, kan du skapa din egen medelhavsterrass där växterna trivs.

Köp medlehavsväxter

Har du någonsin känt doften av citrusblom? Om inte så är det dags. Eller föredrar du olivträd? Nu har vi medelhavsväxter online och i butik så att du kan skapa din egen oas hemma.

Handla här

Jord och gödsel till dina medelhavsväxter

Läs våra skötselråd och guider

GuideOlivträd - Olea europaea

För att din medelhavsträdgård ska bli fulländad behöver du absolut ett eller flera olivträd. Så här får du dem att trivas.

GuideCitrusväxter - skötselråd och tips

De sprider en ljuvlig doft och ger en härlig medelhavskänsla. Upptäck alla olika sorter av citrus.

Vinterförvara dina medelhavsväxter

Då klimatet i Sverige vintertid inte passar medelhavsväxterna, måste vi försöka kopiera det sydländska vinterklimatet genom att ta in växterna och förvara dem frostfritt, ca 5-10°C under vintern.

InspirationSkapa en medelhavsoas hemma hos dig

Sommar, sol och semester. Det är nog vad många av oss förknippar Medelhavet med. Men tänk också på smakerna, dofterna och färgerna. Med hjälp av rätt växter skapar du medelhavskänsla hemma på din altan eller balkong.

Bägarranka – skötsel och att övervintra

Bägarrankan är en vacker sommarblomma som trivs bra på solig balkong eller uteplats. Den är en härlig färgklick och blommar länge med sina stora trattformade blommor i vitt, rosa eller rött.

Fikonträd - så här gör du

Tänk att smaka på ett solvarmt fikon direkt från ditt fikonträd.

Trillingblomma - Bougainvillea

Fin som krukväxt i ljusa fönster eller utomhus på soliga platser under sommarhalvåret. Den tacksamma växten förgyller din altan eller balkong med sin färgprakt hela sommaren.

Medelhavsväxter - skötselråd

Inspireras du av Medelhavets växter? Då finns det en mängd spännande växter att välja bland om du vill du skapa en sydländsk inramning till din trädgård, terrass eller balkong.

Medelhavsväxter från vackra Sicilien

Tidigt på våren börjar medelhavsväxterna dyka upp på våra hyllor, då är utbudet som störst och kvaliteten som allra bäst.

Agapantus - Afrikas blå lilja - stolt och vacker

Med blommor i form av luftiga bollar i blått eller vitt skapar den genast en känsla av varmare breddgrader. Sommarblomman Afrikas blå lilja hittas under flera olika namn, som Kärlekslilja eller Agapantus.

Medelhavsväxter från Italien

Redan i höstas var våra inköpare på plats hos odlarna på Sicilien för att välja ut de citrus- och olivträd som nu finns i Blomsterlandets butiker. Första leveransen är nu på plats, men vi fyller på med nya växter hela våren.

Medelhavsväxter - fånga smakerna

Medelhavet smakar av söta tomater, syrliga citroner och matiga örter. Låt Medelhavets smaker sätta krydda på din trädgård.

InspirationLängtan efter Medelhavet

Skapa en egen oas på din balkong eller altan med olivträd, timjan och citrusträd. Doft och smak av kontinenten är belöningen som räcker hela sommaren.

Kanna - exotiska blommor med medelhavskänsla

Stora dekorativa blad och färgstarka blommor på lång stängel. Visste du att den växer från en knöl?

Agave

Agave trivs bra av att placeras utomhus sommartid. Får stora gråblå blad med taggiga kanter som är vassa. Ute i toppen på varje blad sitter en sylvass spets.

Lager, laurus nobilis

Man blir lätt förtjust i de vackert, läderartade mörkt gröna bladverket, som dessutom håller sig grönt året om.

Visar 16 av 16 resultat