Remonterande rosor - 5 favoriter

Med remonterande rosor menas att rosorna blommar flera gånger per säsong. Vi tipsar om fem av våra favoritsorter.

Astrid Lindgren ros

En underbart rikblommande och remonterande ros med stora klasar av rosa till laxrosa blommor. Doftar med en mild och söt doft som är mycket angenäm. Blomningen kan du njuta av hela sommaren och vidare fram till hösten. Astrid LIndgrens ros är mycket frisk och klarar sig som regel bra mot olika rossjukdomar.

Astrid Lindgren.
Bonica.

Bonica

Det här är en fantastiskt rikblommande och remonterande ros som i mina rabatter alltid står i blom ända fram tills snön kommer. Blommorna är ganska små, men otroligt många, i stora klasar. Som en bonus så har den en angenäm och mild doft. Bonica är både härdig och ovanligt frisk med blanka mörkgröna blad.

H.C. Andersen

H.C. Andersen ros

En fin remonterande rabattros som blommar med stora och mörkt sammetsröda blommor i klasar. Sorten kan ge upp emot 80 blommor per skott! Doften är mild och behaglig, och rosen H.C. Andersen blommar hela sommaren.

Sympathie.

Sympathie

Sympathie är en fantastiskt fin remonterande klätterros som blommar rikare än den populära sorten Flammentanz, då den har en kontinuerlig blomning från juni/juli ändra fram till sen höst. Blommorna är stora och blodröda i stora klasar. Doften är angenäm.

Romanze

En modern remonterande buskros med mycket vackra starkt rosa blommor med något veckiga kronblad. Blommorna sitter i klasar och blomningen pågår kontinuerligt under hela sommaren och en bit in på hösten. Romanze har en mild och söt doft.