Dr Westerlunds glassdessert

Glassdessert som kryddats med det lilla extra. Perfekta efterrätten då du vill imponera på trädgårdsvännerna eller bara prova någonting nytt!

Först gör du glassen på följande vis:

  • 
3 st äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 1 dl vatten
  1. Blanda i en kastrull och sjud under omrörning tills smeten
 tjocknar.
  2. Se till så det inte kokar.
  3. Låt smeten kallna.

Sedan fortsätter du med:

  • 3 dl grädde
  • 5 st finhackade pelargonblad av rosengeranium
  1. Vispa grädden, blanda i pelargonbladen och häll i detta i
 den kalla smeten.
  2. Blanda noga och häll sedan smeten i en 
form och ställ in den i frysen.
  3. Låt stå i minst 5 timmar.

Medan glassen fryser tillreder du pelargonbären:

  • 200 g blåbär

  • 200 g hallon (använd frusna bär)
  • 400 g jordgubbar

Pelargonlag

  • 3 dl vatten

  • 1 dl strösocker

  • 5 dl vitt vin
  • 6 st blad av rosengeranium
  1. Koka upp vatten och socker för att
sedan låta det svalna något.
  2. Häll i vinet
 och pelargonbladen.
  3. De frusna bären
 blandar du i en stor skål.
  4. Slå lagen över 
bären och låt det hela stå en dryg halvtimme 
före servering.

Ta fram pelargonglassen en stund innan
 du serverar den tillsammans med pelargonbären.