Jämnare vattning med fuktighetsmätare

Osäker på om det är det dags att vattna? Då är fuktighetsmätare ett bra hjälpmedel.

Fuktighetsmätaren är ett praktiskt verktyg för att mäta hur mycket vatten som finns i jorden. Mätaren uppskattar jordens vatteninnehåll med hjälp av elektriskt motstånd men behöver inget batteri och är enkel att använda.

Använd fuktighetsmätaren utomhus eller inomhus, i rabatt och i kruka. Mest användbar är den för större krukor där det är än svårt att uppskatta hur fuktig jorden är.

För ner nålen i jorden till ungefär 3/4 av krukans djup för att läsa av vattenmängden i området kring rotsystemet. I en stor kruka bör du kontrollera flera mätpunkter för att säkerställa att hela krukan är tillräckligt fuktig.

Efter användning torkar du av fuktighetsmätarens elektrod och förvarar mätaren på en torr plats så håller den längre.

Vattna blommor – ta hjälp av fukthetsmätare

Läs mer hur du sköter dina krukväxter

GuideKruka med långtidsbevattning – så här gör du

Glömmer du bort att vattna dina krukväxter regelbundet? Du är långt ifrån ensam. Vi har en kruka med självbevattning som kan hjälpa även en glömsk växtentusiast.

GuideAtt plantera om och beskära dina krukväxter

Krukväxter kan behöva lite omvårdnad för att hålla sig friska och fina. Här hittar du alla svar på hur man faktiskt gör när man planterar om eller beskär.

GuideNäring till krukväxter – så lyckas du

Växtnäring till våra växter gör plantorna friskare och vackrare. Många av våra krukväxter behöver näring från vår till höst, läs mer om växtnäring här.