Så arbetar Blomsterlandet med covid-19

Hur jobbar Blomsterlandet med att förhindra spridningen av Covid-19?

Just nu påverkas alla i Sverige av covid-19 (coronaviruset). Alla våra butiker är öppna och vi gör allt vi kan för att det ska kännas tryggt för dig som kund och för våra medarbetare. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har en allmänt aktiv beredskap. Vi har alla ett ansvar att göra vad vi kan för att minska spridningen.

När du kommer in till oss på Blomsterlandet hjälper vi dig precis som vanligt. Men vi håller lite större avstånd till dig. För med det nya coronaviruset är inte läget riktigt som vanligt. Att hålla lite extra avstånd är ett sätt att bidra till minskad smittspridning.

Vi har rutiner för våra medarbetare när det gäller hygienen och för hur de ska bemöta våra kunder i butiken. De stannar hemma om de är sjuka. Vi hoppas att du som kund hjälper oss genom att också tänka lite extra på att ta hänsyn till våra medarbetare och andra kunder genom att också hosta och nysa i armvecket och hålla avstånd – för att nämna några exempel.

Vi har tills vidare stoppat externa besök av leverantörer i våra butiker och på vårt huvudkontor och kommer inte ha några sedan tidigare planerade butiksaktiviteter. Vi har ersatt nästan alla fysiska möten med telefon eller videokonferens.

Vad gör vi just nu för att skapa trygghet för våra kunder?

Nedanstående information uppdateras löpande

  • Vi har markeringstejp på golvet i våra butiker för att göra det enklare för våra kunder att hålla avstånd till varandra.
  • Vi har plexiglasskydd i kassorna som en barriär mellan dig som kund och våra medarbetare i kassan.
  • Vi lanserar en tjänst på vår e-handel där du kan hämta dina beställda varor utanför butiken.
    Den här tjänsten kommer rullas ut stegvis på våra butiker. Här kan du läsa mer om hur det fungerar och vilka butiker som erbjuder det.
  • Vi erbjuder även tillfälliga kassor ute på trädgårdsmarknaden eller parkeringen i vissa av våra butiker. Just nu finns detta på ca 20 butiker, och fler tillkommer löpande. Längre ner på denna sida listar vi aktuella butiker.
  • Vi erbjuder nu Swish vid köp i butik.
  • Vår kundradio i butik hjälper till att påminna våra kunder om att visa hänsyn och hålla avstånd.

Vårens bonus

Många av våra medlemmar har bonus kvar med sista giltighetsdatum i maj.
På grund av rådande omständigheter har vi inom Blomsterlandet tagit ett beslut om att förlänga giltighetstiden för kvarvarande bonus till den 15/8-2020.

Vi erbjuder betalning utomhus

I följande butiker kan du betala utomhus, antingen på utemarknaden eller på anslutande parkering. Vissa av butikerna har också öppnat upp sina trädgårsmarknader så att du som kund kan gå direkt till utegården utan att behöva gå genom butiken.

Göteborg Torslanda
Halmstad
Norrtälje: Utekassa öppen fredag och lördag 10-12, vid torrt väder.
Stockholm Bromma: Utekassa öppen mån-tors kl 10-12, samt fre-sön kl 10-16.
Stockholm Lidingö: Utekassa öppen mån-lör kl 10-12 samt söndag kl 11-12.
Stockholm Svea
Stockholm Täby: Utekassa öppen alla dagar kl 10-12.
Sundsvall
Trollhättan
Umeå Strömpilen
Uppsala Gränby: Utekassa öppen måndag-fredag kl 10-11 och ingång från parkeringen.
Uppsala Rosendal: Trädgårdsväxter och jord utomhus. Utekassa öppen fredag och lördag kl 10-12 och ingång från parkeringen.
Vänersborg
Ängelholm

Att tänka på!

På grund av hög belastning på våra medarbetare i butik kan det finnas bestämda tider för när kassorna utomhus är öppna. Det kan också ske ändringar pga mindre personal i butik under semesterperioder. För att få exakt information vad som gäller för just din butik ber vi dig kontakta butiken via mail. Hitta kontaktuppgifter till din butik här.

Hur gör jag om jag inte vill handla i butik?

Du är varmt välkommen att handla här på hemsidan. Du kan välja att hämta ditt paket på en av våra butiker, på Postnord utlämningsställe eller Hämta utanför butiken på utvalda butiker. Här kan du läsa mer om hur Hämta utanför butiken fungerar och vilka butiker som erbjuder det.

Har du fler frågor?

Har du frågor eller funderingar ser vi gärna att du i första hand vänder dig till vår hemsida för information eller mailar din fråga till din butik. Allt för att minska belastningen på medarbetarna i butik, som just nu kan ha svårt att hinna svara i telefon.

Klicka på knappen nedan för att hitta e-postadress till din butik, där du också finner aktuella öppettider.

Vi vet inte hur situationen kommer utvecklas, men vi lovar att vi kommer fortsätta försöka göra det så enkelt och tryggt som möjligt för dig som kund och våra medarbetare.

Hitta din butik