Vi skapar trygghet för dig

Just nu påverkas alla i Sverige av covid-19 (coronaviruset). Alla våra butiker är öppna och vi gör allt vi kan för att det ska kännas tryggt för dig som kund och för våra medarbetare. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har en allmänt aktiv beredskap. Vi har alla ett ansvar att göra vad vi kan för att minska spridningen.

Stora butiker

 • Våra butiker är oftast stora och luftiga och har egna ingångar direkt i anslutning till parkeringen.
 • Vi arbetar för att varje kund har ca 15kvm i våra butiker för att skapa en trygg butiksmiljö för dig som kund, vi arbetar noggrant för att det inte blir för många kunder i butiken samtidigt.
 • I varje butiksentré finns en skylt som anger max antal kunder.
 • Vi arbetar med kundvärdar i de butiker och vid de tillfällen det är nödvändigt för att undvika trängsel.

Handla tryggt

 • I alla våra butiker erbjuds handsprit för alla kunder.
 • Alla våra medarbetare har tillgång till visir, munskydd och handskar för att skapa en trygg arbetsplats och minska smittspridningen.
 • Vi har markeringstejp på golvet i våra butiker för att göra det enklare för våra kunder att hålla avstånd till varandra.
 • Vi har plexiglasskydd i kassorna som en barriär mellan dig som kund och våra medarbetare i kassan.
 • Vi erbjuder Swish när du handlar i våra butiker.
 • Vår kundradio i butik hjälper till att påminna våra kunder om att visa hänsyn och hålla avstånd.

Handla online

 • Vår e-handel är öppen dygnet runt och du kan handla bekvämt hemifrån.
 • Välj det leveranssätt som passar dig. Hämta din beställning i en av våra butiker, hos ditt postombud eller hem till dörren. Du kan också välja att hämta din leverans tryggt och smidigt utanför våra butiker, läs mer här.
Trygg handel
Hämta utanför butik

Gör ditt köp på hemsidan och välj leveranssätt Hämta utanför butik. När ditt paket finns att hämta får du ett sms med vidare instruktioner. Du slipper gå in i butiken och du kan sitta kvar i din bil - tryggt och smidigt.

Så fungerar det

Har du fler frågor?

Har du frågor eller funderingar ser vi gärna att du i första hand vänder dig till vår hemsida för information eller mailar din fråga till din butik.

Klicka på knappen nedan för att hitta e-postadress till din butik, där du också finner aktuella öppettider.

Vi vet inte hur situationen kommer utvecklas, men vi lovar att vi kommer fortsätta försöka göra det så enkelt och tryggt som möjligt för dig som kund och våra medarbetare.

Hitta din butik

Så arbetar Blomsterlandet med covid-19

Hur jobbar Blomsterlandet med att förhindra spridningen av Covid-19?

När du kommer in till oss på Blomsterlandet hjälper vi dig precis som vanligt. Men vi håller lite större avstånd till dig. För med det nya coronaviruset är inte läget riktigt som vanligt. Att hålla lite extra avstånd är ett sätt att bidra till minskad smittspridning.

Vi har rutiner för våra medarbetare när det gäller hygienen och för hur de ska bemöta våra kunder i butiken. De stannar hemma om de är sjuka. Vi hoppas att du som kund hjälper oss genom att också tänka lite extra på att ta hänsyn till våra medarbetare och andra kunder genom att också hosta och nysa i armvecket och hålla avstånd – för att nämna några exempel.

Vi har tills vidare stoppat externa besök av leverantörer i våra butiker och på vårt huvudkontor och kommer inte ha några sedan tidigare planerade butiksaktiviteter. Vi har ersatt nästan alla fysiska möten med telefon eller videokonferens.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer här.