Gräsmatta

Gör gräsmattan avundsvärt grön. Det behövs bara vatten, klippning och gödsel. Och lite tålamod.

Läs våra guider för en grön och frisk gräsmatta

Problem med mossa i gräsmattan?

För att få bort mossa i gräsmattan är det A och O att fastställa vad mossan beror på. Tar man inte bort orsaken till att mossan trivs i gräsmattan kommer den garanterat att komma tillbaka, även om du tar bort den tillfälligt.

5 enkla knep för att få nytt liv i en gammal gräsmatta

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bära sig åt med en gammal gräsmatta. Här kommer fem snabba tips för hur du kan förbättra gräsmattan och få en finare och grönare matta.

Anlägga gräsmatta på hösten

Hösten är en bra tid att anlägga gräsmatta, framför allt i södra och mellersta Sverige. Det är ofta svalare och fuktigare så du behöver inte vattna lika ofta.

Så gräsmatta på våren

Att så gräsmatta gör man egentligen bäst under sensommar och tidig höst, men du kan också lyckas med vårsådd. Om du sår gräs på våren är det viktigt att du passar noga med vattningen så att de groende gräsfröna inte torkar bort.

När ska man gödsla gräsmattan - gödslingsprogram

Om du gödslar din gamla gräsmatta blir den tätare och grönare och konkurrerar bättre med mossa och ogräs. Här har vi tagit fram ett gödselprogram som hjälper dig med när man ska gödsla gräsmattan. Programmet passar en gräsmatta från två år och framåt.

GuideTa hand om torr och gul gräsmatta

Solsken och torka på sommaren kan innebära bevattningsförbud på många håll. Om regnet också samtidigt lyser med sin frånvaro ser gräsmattan allt annat än grön ut. Men det går att få en gul och torr gräsmatta att återhämta sig.

Att gödsla gräsmattan

En gräsmatta behöver stora mängder växtnäring för att orka grönska och vara fin hela säsongen, år efter år. Därför är det viktigt att du gödslar gräsmattan. Vilken annan växt skulle klara av att ständigt bli nedklippt och ändå fortsätta växa med full kraft?

Visar 7 av 7 resultat