Gräsmatta

Gör gräsmattan avundsvärt grön. Det behövs bara vatten, klippning och gödsel. Och lite tålamod.

Liveshopping
Experternas tips om gräsmattan

Se livesändningen med vår egen expert Eric och Joel från Weibulls där de ger mängder av tips för hur du sköter din gräsmatta.

Vad ska du tänka på när du anlägger en helt ny gräsmatta? Och hur får man bort mossa och ogräs?

Titta på sändningen här i efterhand - perfekt uppladdning i väntan på att gräsmattan ska vakna till liv efter vintern.

 

 

Här kan du se sändningen

Läs våra guider för en grön och frisk gräsmatta

Problem med mossa i gräsmattan?

Att fastställa vad mossan i gräsmattan beror på är A och O om man vill bli av med den. Tar man inte bort orsaken till att mossan trivs i gräsmattan kommer den garanterat att komma tillbaka, även om du tar bort den tillfälligt.

5 enkla knep för att få nytt liv i en gammal gräsmatta

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bära sig åt med sin gräsmatta. Här kommer fem snabba tips för en finare och grönare matta.

Så gräsmatta på våren

Att så gräsmatta gör man bäst under våren eller under tidig höst. Om du anlägger ny gräsmatta under våren är det viktigt att du passar noga med vattningen så att de groende gräsfröna inte torkar bort.

Gödslingsprogram för din gräsmatta

Om du gödslar din gamla gräsmatta blir den tätare och grönare och konkurrerar bättre med mossa och ogräs. Här har vi tagit fram ett gödselprogram som passar en gräsmatta från år två och framåt.

GuideTa hand om torr och gul gräsmatta

Solsken och torka på sommaren kan innebära bevattningsförbud på många håll. Om regnet också samtidigt lyser med sin frånvaro ser gräsmattan allt annat än grön ut. Men det går att få den att återhämta sig.

Gödsla gräsmatta – vanliga frågor

En frisk gräsmatta är både vackrare att titta på och mer motståndskraftig mot sjukdomar och slitage. Det är därför viktigt att du gödslar din gräsmatta under hela säsongen.

Anlägga gräsmatta på hösten

Hösten är en bra tid att anlägga gräsmatta, framför allt i södra och mellersta Sverige. Det är ofta svalare och fuktigare så du behöver inte vattna lika ofta.

Att gödsla din gräsmatta

En gräsmatta behöver stora mängder växtnäring för att orka grönska och vara fin hela säsongen, år efter år. Vilken annan växt skulle klara av att ständigt bli nedklippt och ändå fortsätta växa med full kraft?

Visar 8 av 8 resultat