Häckväxter

En häck ger en mjuk inramning till din trädgård samtidigt som den skapar lä, skärmar av för insyn och bildar bakgrund till dina planteringar.

Färdiga häckar

På Blomsterlandet har vi färdiga häckar som beställningsvara när det är säsong. Det går att beställa både i butik och på webben. Vi har ett brett sortiment och kan erbjuda bland annat avenbok, liguster, måbär och syren. Vilka höjder som finns varierar mellan sorterna.

Se våra häckväxter

Plantera tujahäck så här

Tuja är en mycket populär häckväxt som snabbt bildar en grön mur runt din trädgård. Plantering och skötsel är egentligen inte svårt, men det är några saker du bör tänka på.

Plantera häck – tips och råd

Att plantera en häck är inte svårt, men det är mycket att tänka på.

GuidePlantera häck - gör så här

Att plantera en häck är ett utmärkt sätt att skydda sitt hem från insyn, avgränsa tomten eller skapa rum. Följ våra steg för en enkel plantering av din häck.

Krukodlat, barrotat eller inkrukat - vad är skillnaden?

Det finns flera olika kvalitetsbegrepp för trädgårdsväxter: krukodlat, barrotat eller inkrukat är några. Men vad betyder de egentligen och vad är det för skillnad?

Blommande häck

En häck som blommar får ett extra prydnadsvärde och kräver minimalt med underhåll.

Bästa trädgårdsväggen är en häck

Häckar är de härligaste avgränsningar du kan ha i trädgården. Vid tomtgränsen förstås, men också för att dela av och skapa rum. En häck kan vara spikrak eller bölja fram i mjuka vågor. Den kan rent av svänga runt och förvandlas till berså.

Visar 6 av 6 resultat