Blommande häck

En blommande häck får ett extra prydnadsvärde och kräver minimalt med underhåll.

Prydnadsbuskar och häckar som blommar passar särskilt fint vid en mindre entréträdgård eller om man har en lantlig, lite romantisk stil på sin trädgård. De kan också vara snygga att ha som avdelare inne i trädgården, särskilt de lägre sorterna som ramar in utan att skymma.

Har man en stor trädgård som man vill fylla ut passar det att rama in trädgården med en större friväxande och blommande häck. Det gör också att man får en otroligt lättskött häck.

Praktspirea
Rododendron

Tips på högre blommande häckar

Praktspirea Lång blomning, i stort sett hela sommaren. Små, söta blommor.

Prakthäggmispel Blommar tidigt, på nästan bar kvist. Bladen ändrar färg från bronsröda på våren till matt gröna på sommaren och slutligen intensivt röda på hösten. Vackra svartblå bär på hösten.

Rododendron passar som friväxande blommande häck, och som insynskydd eftersom den är vintergrön.

Syren blommar i juni med fantastiska, doftande blommor.

Trädgårdstok, även kallad ölandstok.

Tips på lägre blommande häckar

Trädgårdstok Lång, fin blomning från juli fram till frosten, finns numera i flera nyanser av gult, lime och rosa.

Låg rosenspirea Blommar på sommaren och flera månader framöver. Bladen får vacker höstfärg.

Norskspirea blommar under försommaren med mängder av små vita blommor.

Läs mer om häckväxter

GuidePlantera häck - gör så här

Att plantera en häck är ett utmärkt sätt att skydda sitt hem från insyn, avgränsa tomten eller skapa rum. Följ våra steg för en enkel plantering av din häck.

Välja häck och plantera häck – tips och råd

Att plantera en häck är inte svårt, men det finns en del att tänka på när det kommer till att välja häck, och vilken häck som är bäst just för dig. Vi hjälper dig med några bra frågeställningar.

Syren - gammaldags romantik

När syrenerna slår ut är det som att startskottet för sommaren har gått. Nu kan du se fram emot månader av grönska, blomning och härliga trädgårdsdofter från din syren.

Spirea - favoriten bland friväxande häckar

När spirean blommar - ja då är det så att man vill trycka på stoppknappen och stanna tiden för en liten stund. Den rikliga blomningen ser ut som vacker vit spets över hela busken.

Rhododendron - pärlan som skiner i skuggan

Du som vill ha en fantastisk blomning även i lite skuggigare läge ska snegla på rhododendron, rhododendron i skugga är nämligen perfekt! Rhododendron har kommit lite i skymundan av andra buskar, men är mer än väl värd att odla.

Höstträdgård - höstens färgsprakande prydnadsbuskar

Se till att din höstträdgård bjuder på en härlig färgexplosion när dagarna blir kortare och kallare. Vi tipsar om buskar som kan göra hösten till en favoritsäsong.