Odla på liten yta

Balkong och uteplats är perfekt för den lilla odlingen i krukor och pallkragar.

Experten tipsarOdling i liten form

Många är vi som nu längtar efter att skörda solmogna tomater, krispiga rädisor och läckra örter – men som inte har så mycket plats att odla på. Lugn! Det finns massor av gott som går fint att odla i pallkragar och krukor.

Planera och plantera på din balkong

Drömmer du om en grön oas för att stänga ute stadens brus? Att plantera växter på balkong eller uteplats är ett härligt sätt att få utlopp för sina odlingsdrömmar. Men en begränsad yta kan medföra en del utmaningar, här är tipsen som hjälper dig att lyckas.

Balkongodling - praktiska tips

På din balkongodling kan du egentligen odla det mesta – bortsett från större träd och buskar kanske. Gör din balkongodling efter dina egna intressen, ätbart, blommor eller både och?

Urban gardening – det nya sättet att odla!

Urban gardening är vad vi på svenska närmast kan översätta med ”stadsnära odling”. Med lite uppfinningsrikedom så går det att hitta många ytor även inne i våra städer där man kan bedriva odling av olika slag.

Styla altanen

Vi lät trädgårdsmästaren Linda Schilén inreda en altan, där hon fick i uppdrag att på kort tid skapa en hemtrevlig känsla med växter och krukor. Kort sagt: stor växtkraft på liten yta.

Plantera vid trappan

Linda Schilén är trädgårdsmästaren som förespråkar genvägar i trädgården. Här ger hos tips om hur du skapar växtkraft på liten yta - din trappa.

Så odlar trädgårdsmästaren på balkongen

Balkongen ska rymma mycket - plats att umgås men också en plats för den lilla hemmaodlingen. Trädgårdsmästaren Linda Schilén har några smarta tips för växtkraft på liten yta.

Odla på balkong - Kristines tips

På liten yta trängs stora planer för Kristines balkong. Ätbart och vackra blommor har fått stå i fokus, så till den milda grad att sittplatserna nu prioriterats bort för att låta tomatplantor och chili växa fritt.

Visar 8 av 8 resultat