Julfint på trappan

Under årets mörkaste månader kanske vi i första hand tänker på att göra det fint inomhus. Men den hemtrevliga känslan kan börja redan i din trädgård eller på trappan. Här är några enkla tips för hur du skapar en mysig känsla.

Skapa stilleben med vintergröna växter i krukor och korgar och lägg ut granris. Numera finns det LED-ljus som klarar att stå i lyktor utomhus. Julrosen trivs nästan bättre uteomhus än inne i vår torra vinterluft.

Ljussätt din trädgård och entré med lyktor och ljusslingor. Tänk på att du även kan använda batteridrivna ljusslingor i lyktorna istället för levande ljus.

Flytta ut pyntet! Vem kan motstå de gulliga mossdjuren som finns i flera olika varianter? Den klassiska julbocken hälsar stolt välkommen vid entrén och blir extra fin i en röd julrosett eller en miniljusslinga.

Fler juliga tips

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Vi kallar dem jul-enar även om de är cypresser och de kommer inte från skogen, de är odlade i andra länder och importerade.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Fina kransar att hänga på ytterdörren finns att köpa färdigt, men att binda en egen krans är inte så svårt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.