Julfint på trappan

Under årets mörkaste månader kanske vi i första hand tänker på att göra det fint inomhus. Men den hemtrevliga känslan kan börja redan i din trädgård eller på trappan. Här är några enkla tips för hur du skapar en mysig känsla.

Skapa stilleben med vintergröna växter i krukor och korgar och lägg ut granris. Numera finns det LED-ljus som klarar att stå i lyktor utomhus

Små barrträd i kruka finns i många varianter under hösten och vintern, och även om de kanske inte klarar frosten hela vintern så är de fina fram till vårkanten.

För att skydda barrväxterna så mycket som möjligt kan du vira in krukan i säckväv, se till att krukan inte står direkt på iskall betong och kanske till och med flytta den till en frostfri plats under nätterna. 

Pynta dina små barrväxter med ljusslingor för att lysa upp din trappa och entré, det är alltid ett säkert kort för att känna sig välkommen hem. 

Tänk på att välja en kruka i ett material som inte spricker i kallare tempertaturer. Korgar och zink brukar fungera bättre, men det finns inga garantier för att de klarar både väta och kyla utan påverkan. 

Gröna barrväxter i korgar och krukor

Lyktor som sprider ljus både inne och ute

Lykta Lars

Finns i flera varianter

Från 149:-

Lykta Jason

Finns i flera varianter

Från 129:-

Lykta Andy

Finns i flera varianter

Från 299:-

Zinkkruka Floyd

Finns i flera varianter

Från 69,90

Dekorera mera! En härlig julkrans på dörren är en fin jultradition och du kan lika gärna köpa en färdig som att binda en själv. Vem kan motstå en fin liten hustomte? Och den klassiska julbocken hälsar stolt välkommen vid entrén och blir extra fin i en röd julrosett eller en miniljusslinga. Vira en girlang runt trappräcket med granris och ljusslingor. I våra butiker finns kransar i många varianter, ljusslingor och andra dekorationer av granris, om du inte riktigt har tid att skapa något själv.

Ett varmt välkomnande

Eldfat

699:-

LED-blockljus utomhusbruk

Finns i flera varianter

Från 99:-

Ljusslinga LED utomhus

Finns i flera varianter

Från 59,90

Fler tips för julpynt inne och ute

ReportageJulfint i vinterträdgården

Det må vara att julen varar än till påska, men hemma hos Robert Stenbom, trädgårdsmästare på Blomsterlandet, börjar förberedelserna redan i september. Följ med till hans torp i skogen och få de bästa tipsen för en julfin trädgård.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Att binda en egen julkrans är ett roligt pyssel och kan bli en fin tradition. Använd granris, mossa och säsongens pynt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Söta sockertoppsgranar, stadiga ädelcypresser och vackra små barrträd från andra delar av Europa. Upptäck nya favoriter!

Mini-julgran vid entrén

Granen står så grön och grann i stugan...eller? Ibland kan den kanske passa bättre ute på trappan eller uteplatsen. En liten gran i kruka är perfekt!

InspirationDekorera med julens lökväxter

Julkänslan flyttar in med säsongens lökväxter och vi älskar att pyssla med de tåliga och lättskötta blommorna. Du har väl provat att ha hyacint i vas?