Julfint på trappan

Under årets mörkaste månader kanske vi i första hand tänker på att göra det fint inomhus. Men den hemtrevliga känslan kan börja redan i din trädgård eller på trappan. Här är några enkla tips för hur du skapar en mysig känsla.

Skapa stilleben med vintergröna växter i krukor och korgar och lägg ut granris. Numera finns det LED-ljus som klarar att stå i lyktor utomhus

Små barrträd i kruka finns i många varianter under hösten och vintern, och även om de kanske inte klarar frosten hela vintern så är de fina fram till vårkanten.

För att skydda barrväxterna så mycket som möjligt kan du vira in krukan i säckväv, se till att krukan inte står direkt på iskall betong och kanske till och med flytta den till en frostfri plats under nätterna. 

Pynta dina små barrväxter med ljusslingor för att lysa upp din trappa och entré, det är alltid ett säkert kort för att känna sig välkommen hem. 

Tänk på att välja en kruka i ett material som inte spricker i kallare tempertaturer. Korgar och zink brukar fungera bättre, men det finns inga garantier för att de klarar både väta och kyla utan påverkan. 

Dekorera mera! En härlig julkrans på dörren är en fin jultradition och du kan lika gärna köpa en färdig som att binda en själv. Vem kan motstå en fin liten hustomte? Och den klassiska julbocken hälsar stolt välkommen vid entrén och blir extra fin i en röd julrosett eller en miniljusslinga. Vira en girlang runt trappräcket med granris och ljusslingor. I våra butiker finns kransar i många varianter, ljusslingor och andra dekorationer av granris, om du inte riktigt har tid att skapa något själv.