Julpyssel – julens mysigaste

Få den rätta julkänslan och gör grönare julpynt. Du hittar allt från växter till granens dekorationer, julpyssel för barnen och tillbehör. Det behöver varken vara komplicerat eller svårt.
Hyacintlök invirad i mossa.
Hyacintlök planterad i kopp.
Hyacintlökar vackert planterade i kruka dekorerade med kanelstänger.

Hyacintlökar som julpyssel

Klä in de små hyacintlökarna i mossa, och häng upp som pynt där du vill att den mysiga doften sedan ska sprida sig. Ta försiktigt bort all jord från löken, borsta rent den och eventuellt ta bort en del av rötterna. Sedan virar du in löken med grönmossa och fäster mossan genom att vira tunn ståltråd, bindtråd eller band runt löken.

 

Bilder ovan: inspiration från Blomsterlandets juliga barrväxter.

Julgransris med pynt

Varför inte göra som till påsk och ta in ett julgransris? Detta är ett perfekt att göra tillsammans med barnen. Låt dem klä granriset med önskade dekorationer, eller varför inte göra egna? Detta blir en vackert julig bukett med både julpyssel och granris. Det finns olika typer av ris som kan vara fint att blanda, i våra butiker finns buntar av bland annat tall och ädelgran.

Bilder ovan: inspiration från Blomsterlandets kransar.

Ingen jul utan kransar

Julen är väl inte fulländad utan en krans på dörren? Och vem har sagt att man inte kan ha flera kransar, både på bordet, dörren och väggen. Låt barnen göra egna kransar, ni väljer själva vilken nivå ni vill ha. Hos Blomsterlandet kan du både köpa stommar och valfritt ris eller färdigklädda kransar med ris som bara behöver dekoreras. Band, snören, kottar och torkade frukter är bara några av sakerna som finns som kan användas som dekorationer.

Läs mer om dina julfavoriter

Hyacint – allt du behöver veta!

Hyacint och dess doft är för många associerat med advent och jul. Plantera hyacinten som du vill, i kruka eller driv löken i ett glas.

Amaryllis – så sköter du den

Frossa i amaryllis, de finns i nyanser från vitaste vitt till mörkaste rött med både enkla och fyllda blommor. Att få följa sin amaryllis från knopp till utslagen blomma är en fröjd. Följ våra enkla tips för att lyckas.

Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.