Julpyssel – julens mysigaste

Få den rätta julkänslan och gör grönare julpynt. Med hyacinter, granris och kransar får du enkelt julstämning inne och ute.

Hyacintlökar som julpyssel

Klä in de små hyacintlökarna i mossa, och häng upp som pynt där du vill att den mysiga doften sedan ska sprida sig. Ta försiktigt bort all jord från löken, borsta rent den och eventuellt ta bort en del av rötterna. Sedan virar du in löken med grönmossa och fäster mossan genom att vira tunn ståltråd, bindtråd eller band runt löken.

Här finns fler tips på planteringar och pyssel med julens lökväxter.

Hyacintlök invirad i mossa och ståltråd virade som ben.
Skapa stilleben med omaka vaser och skålar som visar hyacinternas fina rötter.

Julgransris med blommor och pynt

Använda gran- och tallris som en bukett? Absolut! Kombinera vinterns vackra snittblommor, som amaryllis, nejlika och kvistar med bär, med det rustika riset för en härlig kontrast. Detta blir en vackert julig bukett med både julpyssel och granris. Använd en rejälare vas eller kruka för att arrangemanget ska stå stadigt. Gör som ett rutnät i kärlet av kvistar, eller varför inte lite hönsnät i botten. Då kan du sticka ner stjälkarna cch risgrenarna och fylla ut kärlet på ett snyggt sätt, så att inte allt bara lutas mot kantent av kärlet.

Varför inte pynta med en liten ljusslinga också?

Ingen jul utan kransar

Julen är inte fulländad utan en krans på dörren! Och vem har sagt att man inte kan ha flera kransar, både på bordet, dörren och väggen. Låt barnen göra egna kransar, ni väljer själva vilken nivå ni vill ha. Hos Blomsterlandet kan du både köpa stommar och valfritt ris eller färdigklädda kransar med ris som bara behöver dekoreras. Band, snören, kottar och torkade frukter är bara några av sakerna som finns som kan användas som dekorationer.

Se vår enkla guide för att göra fina julkransar.

Ha en härlig pysselstund och dekorera kransar för inne och ute.
Ljushållare av oliak slag finns i våra butiker där du hittar pynt och dekorationer till din krans.
Använd fantasin och dekorera med pyssel och pynt du kanske redan har hemma.

Mer inspiration till juldekorationer