Trädgårdskalender

Med trädgårdskalendern håller du koll på vad som behöver göras i trädgården månad för månad.

Trädgårdskalender - januari

Vintermörkret kan kännas tungt. Men låt dig drömma om våren och fundera på vilka projekt du vill satsa på när ljuset kommer åter.

Trädgårdskalender - februari

Se upp med tung snö, fortsätt mata fåglarna och börja förbered din förkultivering.

Trädgårdskalender - mars

Vi kan så smått börja vårstäda, men var lite försiktig med att röja för mycket. Fånga första vårsolen och plantera en kruka med penséer.

Trädgårdskalender - april

Förhoppningsvis håller sig aprilvädret borta och du kan börja påta i trädgården ordentligt. Som vi har längtat!

Trädgårdskalender - maj

Nu är det full fart på trädgårdssysslorna. Du kan så på friland och ställa ut de första krukorna med sommarblommorna. Men håll lite koll på nattemperaturen.

Trädgårdskalender - juni

Nu finns det fullt med grejer att göra för den rastlöse trädgårdsälskaren. Du kan gödsla alla trädgårdsväxter och kanske börjar ditt grönsaksland ta form.

Trädgårdskalender - juli

Pyssla om sommarblommorna, se efter i grönsakslandet om du kan börja skörda så smått och håll koll på om det dyker upp ohyra.

Trädgårdskalender - augusti

Skördetiden är här och fortfarande växer rotfrukterna sig större i jorden. Nu kan du se över vad som kan behöva beskäras och även planera för höstplanteringen.

Trädgårdskalender - september

September kan bli en månad där du njuter av sommarens skörd och blommor, men också en perfekt tid för att plantera nytt, dela eller flytta växter inför nästa säsong.

Trädgårdskalender - oktober

Förbered trädgården och dina planteringar för vintervilan och sätt vårlökar för att få tidig blomsterglädje nästa år. Njut av de sprakande höstfärgerna både på träd och i krukan.

Trädgårdskalender - november

Kanske en av de lugnare månaderna i trädgården, men passa på att drömma, planera om nästa säsong. Gör fina krukor med barrväxter och se till att våra fågelvänner har det bra.

Trädgårdskalender - december

Juletid och så även i trädgården. Se till dina övervintrande växter och pynta med granris och säsongens blommor.

Visar 12 av 12 resultat