Odla ekologiskt

Egen skörd smakar bäst, och allra godast blir det om du tänker på att använda produkter som är ett bättre miljöval för din odling. Här hittar du förslag på hur du kan odla på ett mer hållbart sätt som är snällare mot dig och miljön.

Nematoder – biologisk bekämpning mot skadedjur i trädgård och växthus

Har du problem med sniglar, sorgmyggor eller gräsmattelarver? Då kan naturliga nematoder vara räddningen och bli dina bästa små medhjälpare.

Nematoder – biologisk bekämpning mot skadedjur i trädgård och växthus
Miljövänlig ogräsbekämpning

Att bli av med ogräs kan vara arbetsamt, men med några enkla metoder så kan du enkelt hålla ogräsen till ett minimum, utan att behöva ta till olika kemiska bekämpningsmedel.

Miljövänlig ogräsbekämpning
Gödsel och näring

Det är inte lätt att hitta rätt i djungeln av gödsel och näring. Vi har sammanställt en lista över vilket gödsel du ska använda till vad.

Gödsel och näring
Experten tipsar
Bokashi i praktiken

Hört talas om bokashi? Frida Nyberg är en av Blomsterlandets experter som svarar på kundfrågor. Här förklarar hon hur kompostering med bokashitekniken fungerar i praktiken.

Bokashi i praktiken
Ekologisk odling
Ett KRAV-märkt frö blir till
Har du nånsin funderat på hur det egentligen går till när ett frö hamnar i sin fröpåse i din butik? Det är många steg att tänka på. Särskilt när det handlar om KRAV-märkta fröer.
Läs artikeln