Ta hand om krukväxterna

6 skötselråd för att din fiolfikus ska trivas

Fiolfikusen, eller Ficus lyrata som är dess latinska namn, har blivit en av de mest populära växterna att inreda sitt hem med. Den tillför en imponerande grönska och kan till och med bli stor som ett träd inomhus.

GuideAtt plantera om och beskära dina krukväxter

Krukväxter kan behöva lite omvårdnad för att hålla sig friska och fina. Här hittar du alla svar på hur man faktiskt gör när man planterar om eller beskär.

GuideTa sticklingar av palettblad

Man kan inte få nog av dessa färgsprakande och vackra växter. Att palettblad dessutom är enkla att sticklingsföröka är knappast en nackdel. Här är våra tips för hur du lyckas.

Odla dina egna grönsaker och blomor

Köp fröer och tillbehör till din odling - klicka dig vidare på kategorierna nedan

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"Det är inte ovanligt att elefantöra får mörka fläckar på ovansidan av sina blad eller små vita prickar på undersidan av bladen. Tänk på hur du vattnar, flytta bort plantan från elementet och ställ den ljust. "Ställ din fråga till experterna

Grönska på fönsterbrädan

Lär dig mer om dina krukväxter och få dem att trivas ännu bättre!

10 lättskötta gröna växter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Monstera – krukväxt för den trendige

Denna mycket lättskötta och tåliga krukväxt har ett karaktäristiskt utseende med sina stora, flikiga och blankt gröna blad.

GuideNäring till krukväxter – så lyckas du

Växtnäring till våra växter gör plantorna friskare och vackrare. Många av våra krukväxter behöver näring från vår till höst, läs mer om växtnäring här.