Kryddväxter är något av det mest lättodlade och tacksamma du kan odla. De tål mager jord och behöver inte särskilt mycket vatten - bara de får sol så är de glada. De flesta örter går dessutom utmärkt att odla i kruka.
Timjan, rosmarin och salvia är klassiska fleråriga örter, medan du sår dill, persilja, basilika och koriander på nytt varje år. Lyxa till det med något extra som citronverbena eller dragon.
En av de bästa och mest användbara kryddväxterna är utan tvekan rosmarin. Enklast odlar du rosmarin i en rymlig kruka som du kan flytta inomhus på vintern.
Basilika är en av våra mest användbara kryddväxter. Dessutom doftar den fantastiskt, det räcker med en lätt beröring för att den intensiva basilikadoften ska kännas i luften.
Vilka kryddor väljer du till vårens kryddträdgård eller pallkrage? Här får du förslag på nio favoriter bland kryddväxterna och tips på hur du använder dem i köket.
Det finns två sorters bladpersilja - slätbladig och den vanligaste, den krusbladiga. Persiljan är både nyttig att äta och vacker att titta på, och den passar perfekt i sommarkrukan.
Prova något nytt eller kanske nya användningsområden för kryddhyllans klassiker. Låt fantasin flöda och blanda smakerna i både kryddland och matlagning.