Vårstäda i trädgården

Nu kan vi så smått börja städa undan vintern i våra trädgårdar och göra vårfint på balkong och uteplats. Vi inspireras av Linda Schiléns härliga vårkrukor och vill genast börja pyssla.

Inspiration
Gul vårkruka med påsklilja och gullviva

Plantera en färggrann vårkruka i gult som strålar ikapp med solen. Vår sprudlande inspirationskälla Linda Schilén har skapat en kruka med påskkänsla.

Gul vårkruka med påsklilja och gullviva
Inspiration
Blå vårkruka med jordviva, pärlhyacint och scilla

Plantera en vårkruka inspirerad av himlens klarblåfärg. Linda Schilén bjuder på sin härligt konstnärliga stil med otippade kombinationer.

Blå vårkruka med jordviva, pärlhyacint och scilla
Beskärning
Beskära fruktträd
Nu är det dags för den årliga beskärningen av dina äppleträd. Unga träd mår bra av årlig beskärning, medan riktigt gamla träd som mest är till prydnad inte behöver beskäras så hårt. Träden svarar på beskärning genom att växa kraftigare, men det gäller att beskära på rätt sätt så att du inte tar bort fruktsporrarna och missar frukten!
Läs tipsen från Eva Robild
Johan Jancketrädgårdsmästare, rådgivare, och föreläsare."Slänter är ofta problematiskt i trädgårdar. Vanligast är att man planterar någon form av låg prydnadsbuske, gärna med utbredande växtsätt. Under etableringen kan man lägga ut marktäckduk för att skydda både mot ogräs och att jorden ska erodera bort."Ställ din fråga till experterna