Balkong- och terrasskalender

Följ med året på balkongen och uteplatsen. Varje årstid har sina höjdpunkter.

Balkong- och terrasskalender - januari

Kalendern för dig som odlar på fönsterbrädan, balkongen, terrassen eller i en pallkrage på gården i stan. I januari tar vi hand om krukväxterna och börjar drömma om kommande odling.

Balkong- och terrasskalender - februari

Vintern kan kännas oändlig just nu, men här och var börjar våren sakta synas. Inomhus kan du nu sätta igång med din förodling och ge krukväxterna lite extra kärlek.

Balkong- och terrasskalender - mars

Mars kan vara en månad där vi kastas mellan hopp och förtvivlan i vår längtan efter vårens första tecken. Se över vilka frön som kan sås redan nu och plocka fram våren på fönsterbrädan.

Balkong- och terrasskalender - april

Nu drar odlingssäsongen igång på allvar! Tänk på att det fortfarande är stor risk för kalla nätter, så sätt inte ut dina plantor för tidigt.

Balkong- och terrasskalender - maj

Kanske årets härligaste och mest hektiska månad. Nu finns det massor att njuta av och lika mycket att pyssla med. Underbart!

Balkong- och terrasskalender - juni

Äntligen är det sommar och du kan tillbringa allt mer tid på din balkong eller terrass. Har du börjat tidigt kan du snart börja skörda egna primörer!

Balkong- och terrasskalender – juli

Högsommaren är njutningstid. Nu handlar balkonglivet främst om att skörda och glädjas åt alla fina grönsaker och blommor. Men glöm inte att vattna!

Balkong- och terrasskalender – augusti

Varma sommarkvällar är det en fröjd att vistas bland växterna på balkong och terrass. Se till att du odlar något som doftar riktigt gott, som heliotrop, lavendel eller rosmarin.

Balkong- och terrasskalender – september

Dagarna är kortare, men värmen och sommarkänslan kan med lite tur hänga sig kvar. Välskötta växter gör det trevligare att vistas på balkongen.

Balkong- och terrasskalender – oktober

Hösten är här på allvar och därmed börjar det bli dags att dra sig inomhus. Men glöm inte höstpynta balkongen och att sätta vitlöken!

Balkong- och terrasskalender – november

Så här års är balkongen mer ett blickfång än en plats att vistas på. Gör ett hörn riktigt fint, och koncentrera dig sedan på inomhusodling. Om du inte vill höstså förstås!

Balkong- och terrasskalender – december

Under julmånaden kan det vara skönt att vila från balkonglivet, men sätt gärna en mindre gran på balkongen eller inomhus – det ger fin stämning. Dröm och planera för nästa säsong redan nu!

Visar 12 av 12 resultat