Jord & gödsel

En bra jord är en av förutsättningarna för att du ska få ett lyckat resultat i din trädgård. Och ibland behöver vi hjälpa naturen lite för att växterna ska trivas.

Vilken jord skall jag använda? Jord är väl alltid jord?

Trädgårdens växter kan i många fall växa och överleva i samma slags jord. Men för att de ska trivas, blomma rikt och sätta mer frukt finns det tips.

Trädgårdsdynamit under köksbänken

Alla kan starta en jordfabrik, oavsett om man har tillgång till trädgård eller bor i lägenhet. Här förklarar vi hur det går till att göra näringsrik jord med hjälp av den naturliga kökskomposteringen bokashi.

Ge plantorna skjuts med gödsel

Gödsel. Det luktar illa, det är kladdigt, ja till och med lite äckligt. Eller? Är det snarare växtkraft, växtmat, det som gör att dina nya, vackra plantor kan utvecklas till sin fulla potential? Frågar du Tina Råman, författare till boken Gödsel, är svaret mycket, mycket enkelt.

Sommargödsla rosor, klematis, pioner och allt grönt i trädgården

Tänk på att dina trädgårdsväxter kan behöva näring för att orka växa och blomma hela sommaren. Skäm bort dem mitt i säsongen med en bra gödsel.

Vilken jord passar bäst?

Rätt jord ger dina växter rätt förutsättning. Läs mer om våra olika jordar samt vilka sorter som lämpar sig för vilka växter.

Gödsel och näring

Det är inte lätt att hitta rätt i djungeln av gödsel och näring. Vi har sammanställt en lista över vilket gödsel du ska använda till vad.

Varför ska jag gödsla och vilket gödsel ska jag välja?

På samma sätt som vi människor behöver äta mat varje dag behöver även våra växter få regelbunden tillförsel av växtnäring.

Snabba fakta om gödsel

5 korta tips för hur du gödslar och vad ska tänka på när du väljer gödsel.

Kalkning av trädgården

Att kalka sin trädgård tidig vår är en gammal trädgårdstradition. Under många år kalkade man i första hand som ett medel att ta bort mossa i gräsmattan, men det kan finnas andra skäl.

Experten tipsarBokashi i praktiken

Hört talas om bokashi? Frida Nyberg är en av Blomsterlandets experter som svarar på kundfrågor. Här förklarar hon hur kompostering med bokashitekniken fungerar i praktiken.

Visar 10 av 10 resultat