Växter för pollinatörer

I takt med att vårt landskap har förändrats, så har vi sakta men säkert gjort det svårare för bina att överleva. Vi behöver hjälpas år för att få pollinatörerna att trivas och bli fler.

Läs våra tips
Liveshopping
Följ med till Arvidssons i Fjärås

Följ med till de fantastiska växthusen hos Arvidssons handelsträdgård där man odlar sommarblommor och kryddor. Här odlar man växter märkta med Från Sverige sedan lång tid tillbaka.

Maria och David ger mängder av tips för dina sommarblommor och hur du bäst sätter ihop en härlig kryddblandning till sommarens grill och drinkar.

Se liveshoppingen

När ska man göra vad?

I vår trädgårdskalender får du några tips om vad som passar att göra i trädgården årets alla månader. Juni betyder förhoppningsvis sommarvärme. Trädgårdsväxterna står i blom och grönskan är frodig.

Trädgårdskalender - juni

Nu finns det fullt med grejer att göra för den rastlöse trädgårdsälskaren. Du kan gödsla alla trädgårdsväxter och kanske börjar ditt grönsaksland ta form.

Balkong- och terrasskalender - juni

Äntligen är det sommar och du kan tillbringa allt mer tid på din balkong eller terrass. Har du börjat tidigt kan du snart börja skörda egna primörer!

GuidePerenner - så här planterar du

Perenner är växter som kommer igen år efter år. Varianterna är många men planteringsråden är samma för de allra flesta.

GuidePrydnadsbuskar - plantera så här

Ge din trädgård en fin inramning med hjälp av prydnadsbuskar. Det blir både insynsskydd och ger en ombonad känsla. Följ våra enkla steg för att lyckas med planteringen.

GuideAtt flytta trädgårdsväxter - så här lyckas du

Det kan finnas många anledningar till att växter behöver flyttas. Kanske har de blivit felplacerade från första början och blommar sparsamt eller växer dåligt. Eller är du nyinflyttad där den befintliga trädgården inte alls passar dig och din familj.

Experten tipsarSå gör du med trädgårdsavfallet

Trädgårdsavfallet kan bli en resurs och inte bara skräp. Här får du tips på vad du kan göra med några av de vanligaste resterna från trädgården för att bli mer "cirkulär", men också info om hur du ska hantera invasiva växter om de skulle dyka upp hos dig.

Hemmaodlat
Jordgubbar på armlängds avstånd

Häng upp din lilla bärodling alldeles utanför dörren. Den fina jordgubbsampeln ger en liten skörd med bär redan i år. Sedan kan du plantera den i jordgubbslandet där den lever vidare till kommande säsonger.

Du kan också prova att övervintra den i en mer frosttålig, större kruka. Men bästa övervintringen är direkt i jorden.

Köp jordgubbsampel 199:-

Nya projekt för din trädgård - växter & tips

Här bjuder vi på härlig inspiration för olika typer av trädgårdar och vad man behöver tänka på när man möblerar om växterna i trädgården.

Experten tipsarSlänten - trädgårdens gömda skatt

Att ha nivåskillnader på sin tomt är vanligt. Det märker Robert Stenbom av i sitt arbete som trädgårdsmästare. Ofta får han frågor om hur man ska tänka och vilka växter som är bra att plantera i en slänt.

ReportageNjutbar grönska och formklippta favoriter

I den lummiga och gröna trädgården är första intrycket nästan lite exotiskt. Massor av spännande former. Tittar man närmare ser man att Marta Ronyai utgått från tämligen vanliga växter – som tuja, idegran, måbär, salix, ölandstok och berberis – och sett till att ge dem en distinkt form. Blommande perenner däremot tycker hon är överskattade.

GuideAtt flytta trädgårdsväxter - så här lyckas du

Det kan finnas många anledningar till att växter behöver flyttas. Kanske har de blivit felplacerade från första början och blommar sparsamt eller växer dåligt. Eller är du nyinflyttad där den befintliga trädgården inte alls passar dig och din familj.

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser
Krukväxter
10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Läs artikeln
Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna