Plantera mera

Vet du om att flera av våra viktiga pollinatörer, som bin och humlor, är hotade? Tillsammans kan vi hjälpa dem. Alla kan göra något. Du också.

Läs mer om pollinatörer

Vackra prydnadsbuskar

Prydnadsbuskar kan bjuda på både överdådig blomning och vackra bladverk.

När ska man göra vad?

I vår trädgårdskalender får du några tips om vad som passar att göra årets alla månader. Sommaren är en tid av njutning i trädgården, men det finns också många små projekt du kan pyssla med.

Trädgårdskalender - juli

Pyssla om sommarblommorna, se efter i grönsakslandet om du kan börja skörda så smått och håll koll på om det dyker upp ohyra.

Balkong- och terrasskalender – juli

Högsommaren är njutningstid. Nu handlar balkonglivet främst om att skörda och glädjas åt alla fina grönsaker och blommor. Men glöm inte att vattna!

Trädgårdskalender - augusti

Skördetiden är här och fortfarande växer rotfrukterna sig större i jorden. Nu kan du se över vad som kan behöva beskäras och även planera för höstplanteringen.

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna
Köksträdgården
Odla tomater - stor guide
I maj börjar det blir dags att vänja tomatplantorna vid utelivet, men håll koll på temperaturen. Nätterna kan fortfarande vara för kalla för att låta tomaterna stå ute. Läs mer om hur du sköter dina plantor för att få en fin skörd.
Läs vår tomatguide

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser

Unna dig rosor

Kärlekens blomma är kanske världens mest omtyckta och har en given plats i våra trädgårdar. Hitta din favorit och välj mellan barrotade eller krukodlade plantor. Här på hemsidan kan du hitta planteringsguider, tips för skötsel och gödsling. Läs mer i kategorin Rosor under Tips & råd i menyn.

GuideRosor - plantera så här

Vill du förgylla din trädgård med rosor? Här är vår enkla planteringsguide i både film och text.

Experten tipsarAtt välja rätt ros

Vilka egenskaper vill du ha hos dina rosor och vilka olika blomningstider finns? Christin reder ut vad du behöver tänka på för att välja rosor efter dina önskemål.