20% på rosor

Förboka dina rosor redan nu inför vårens trädgårdsprojekt. Just nu får du dessutom 20% på hela kategorin rosor. Har du en favoritsort?

Köp rosor
Kampanj
Förboka dina trädgårdsväxter inför våren

Har du fullt med idéer för årets projekt i trädgården? Då kan du redan nu köpa dina växter online, men få dem levererade i april under veckorna 14-15. Vi har bokat upp massor av växter hos våra odlare och det är en god idé att köpa dina favoriter redan nu för att vara säker på att du får just de du önskar.

 

Växterna du köper kan fortfarande vara i vintervila vid leverans under tidig vår, men det går fint att plantera ändå. Vi kommer prioritera leveranserna utifrån geografiskt läge och väder, för att ge våren en chans att ha kommit så långt som möjligt i vårt avlånga land.

 

Varje växt är unik och en levande vara som behöver tid och omsorg. Då dessa växterna fortfarande står i odlingarna och är så pass beroende av hur vädret är framöver, så kan ändringar i din leverans förekomma beroende på naturliga omständigheter.

Till prydnadsbuskar
Krukväxter
10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Läs artiklen

När ska man göra vad?

I vår trädgårdskalender får du några tips om vad som passar att göra årets alla månader. Vintern omfamnar oss och snön ligger djup på många håll. Passa på att se över om du har allt för kommande förodling och kanske köpa några nya blommande krukväxter.

Trädgårdskalender - februari

Se upp med tung snö, fortsätt mata fåglarna och börja förbered din förkultivering.

Balkong- och terrasskalender - februari

Vintern kan kännas oändlig just nu, men här och var börjar våren sakta synas. Inomhus kan du nu sätta igång med din förodling och ge krukväxterna lite extra kärlek.

Odlingskalender: januari till mars

Vi har gjort en guide och sammanfattar vad du kan så i varje månad året runt. Här är första delen – vinter och tidig vår.

GuideChili – så och förkultivera själv

Förså eller börja med en uppdriven planta. Med våra tips kan du kan förvänta dig rikligt med heta frukter.

GuideFrösådd, att förkultivera inomhus

Att förkultivera frön inomhus är ett bra sätt att starta våren. Här är en enkel steg för steg-guide.

Experten tipsarBli fåglarnas bäste vän

Fåglar gör nytta i trädgården genom att äta skadeinsekter. Hösten och vintern kan vara en tuff period för våra stannfåglar så varför inte ge dem en hjälpande hand?

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser