Ny grönska

Fyll på med fräscha gröna blad på din fönsterbräda.

Köp gröna krukväxter

Trädgårdskalender
Vintervila

Låt lugnet lägga sig i trädgården och ta dig tiden att planera för nästa säsong. Utvärdera vad som fungerade bra och som du vill fortsätta med. Men också vilka nya projekt du har i tankarna, dröm stort och smått.

Det här kan du göra i december

Ta vara på allt som december har att ge

Trädgårdskalender - december

Juletid och så även i trädgården. Se till dina övervintrande växter och pynta med granris och säsongens blommor.

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Söta sockertoppsgranar, stadiga ädelcypresser och vackra små barrträd från andra delar av Europa. Upptäck nya favoriter!

Balkong- och terrasskalender – december

Under julmånaden kan det vara skönt att vila från balkonglivet, men sätt gärna en mindre gran på balkongen eller inomhus – det ger fin stämning. Dröm och planera för nästa säsong redan nu!

Experten tipsarBli fåglarnas bäste vän

Fåglar gör nytta i trädgården genom att äta skadeinsekter. Hösten och vintern kan vara en tuff period för våra stannfåglar så varför inte ge dem en hjälpande hand?

Julfint på trappan

Under årets mörkaste månader kanske vi i första hand tänker på att göra det fint inomhus. Men den hemtrevliga känslan kan börja redan i din trädgård eller på trappan. Här är några enkla tips för hur du skapar en mysig känsla.

Ladda med julstämning

När advent och jul står för dörren är det tid att fundera över hur du vill pynta och vad du vill fokusera på där hemma. Har du ont om tid eller inte vill göra allt för mycket kommer här några väl valda tips för hur du med enkla medel kan skapa den rätta julkänslan i rekordfart.

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser
Krukväxter
10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Läs artikeln

Vinterförvara dina pelargoner och medelhavsväxter

Vill du prova att få dina favoritväxter att överleva till nästa säsong, trots vinterkyla och mörker ute? Läs våra tips om hur du kan ge dem den bästa förutsättningen. Skadar inte att testa!

Att övervintra pelargoner

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer.

Vinterförvara dina medelhavsväxter

Då klimatet i Sverige vintertid inte passar medelhavsväxterna, måste vi försöka kopiera det sydländska vinterklimatet genom att ta in växterna och förvara dem frostfritt, ca 5-10°C under vintern.

Övervintra sommarens uteväxter

Är alla mina fina växter slut bara för att sommaren är över? Kan jag spara dem till nästa år? Hur gör jag? Frågorna är många och svar på en del av dem får du här.

Nya projekt för din trädgård - växter & tips

Här bjuder vi på härlig inspiration för olika typer av trädgårdar och vad man behöver tänka på när man möblerar om växterna i trädgården.

Experten tipsarSlänten - trädgårdens gömda skatt

Att ha nivåskillnader på sin tomt är vanligt. Det märker Robert Stenbom av i sitt arbete som trädgårdsmästare. Ofta får han frågor om hur man ska tänka och vilka växter som är bra att plantera i en slänt.

ReportageNjutbar grönska och formklippta favoriter

I den lummiga och gröna trädgården är första intrycket nästan lite exotiskt. Massor av spännande former. Tittar man närmare ser man att Marta Ronyai utgått från tämligen vanliga växter – som tuja, idegran, måbär, salix, ölandstok och berberis – och sett till att ge dem en distinkt form. Blommande perenner däremot tycker hon är överskattade.

GuideAtt flytta trädgårdsväxter - så här lyckas du

Det kan finnas många anledningar till att växter behöver flyttas. Kanske har de blivit felplacerade från första början och blommar sparsamt eller växer dåligt. Eller är du nyinflyttad där den befintliga trädgården inte alls passar dig och din familj.

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna