Sommargödsla rosor, klematis, pioner och allt grönt i trädgården

Tänk på att dina trädgårdsväxter kan behöva näring för att orka växa och blomma hela sommaren. Skäm bort dem mitt i säsongen med en bra gödsel.

Varför gödsla?

Det går åt mycket kraft för växterna i trädgården under sommaren. De växer på höjden och bredden, producerar blad och blommor och så småningom frukter och bär. Att gödsla pioner och klematis gör stor skillnad. Näringen kommer inte bara ge växterna mer kraft att sätta fler blommor och blomma längre, den kommer också påverka kvalitén på växten. Rötterna blir fler och kraftigare, vilket gör att den tar upp vatten och näring bättre. Stjälkarna blir kraftigare, vilket gör att den blir mer stabil och har lättare att klara exempelvis blåst och kraftigt regn.

En stor fördel med att gödsla sina växter är att de blir mer motståndskraftiga mot sjukdomar och angrepp av skadeinsekter. Något som är till stor fördel när det gäller exempelvis rosor, som ibland drabbas av diverse åkommor. En ros som fått bra med näring håller sig lättare frisk, ungefär som en människa som äter bra har ett bättre immunförsvar och klarar av attacker från virus bättre.

Algomin Växa ger både kvalité och kvantitet

En gödsel som fungerar utmärkt att använda när som helst under sommaren för att ge växterna sitt nödvändiga tillskott av näring är Algomin Växa. Detta är en pelleterad allroundnäring som passar i princip allt i trädgården. Den innehåller kväve, motsvarande mängd som i hönsgödsel, vilket är ämnet som får växterna att grönska och växa kvantitativt. Plantorna buskar till sig, skjuter i höjden osv. Men Algomin Växa skiljer sig från andra gödsel genom att även innehålla mycket kalium och fosfor, vilket påverkar växterna kvalitativt, det vill säga ger större och bättre rotsystem, kraftigare stjälkar och fler knoppar och blommor.

Köp trädgårdsgödsel Växa online

Produktbild på Trädgårdsgödsel Växa Algomin

Trädgårdsgödsel Växa Algomin

En miljövänlig allroundnäring som ger alla trädgårdens växter ökad tillväxt, rikligare blomning och bättre grönska och skörd.

Från 179:-

Enbart naturliga råvaror – passar till allt, nästan

Algomin Växa består till största delen av naturlig havskalk, med tillsats av kväve och brunalger, vilket ger riktigt bra effekter hos rosor, pioner och klematis. Du kan faktiskt utan problem gödsla nästan allt grönt i din trädgård med Algomin Växa, från häcken och prydnadsgräset till perennrabatten, grönsakslandet, fruktträd och buskar. Det enda som inte bör gödslas med Algomin Växa är de få surjordsväxter som inte tycker om kalk, exempelvis rododendron, azalea, magnolia, ljung, hortensia, amerikanska blåbär och några till.

Läs mer om gödsel och näring

Ge plantorna skjuts med gödsel

Gödsel. Det luktar illa, det är kladdigt, ja till och med lite äckligt. Eller? Är det snarare växtkraft, växtmat, det som gör att dina nya, vackra plantor kan utvecklas till sin fulla potential? Frågar du Tina Råman, författare till boken Gödsel, är svaret mycket, mycket enkelt.

GuideGödsla rosor – gör så här

Du kan njuta av rosor från mitten av juni till långt fram på höstkanten. Men för att de ska orka blomma hela sommaren behövs rikligt med näring, sol och vatten.

Gödsla bärbuskar – gör så här

Bärbuskar är lättodlade och behöver inte mycket skötsel i förhållande till hur mycket de ger tillbaka. Men med rätt gödsling blir skörden större och plantan håller sig frisk.