Blomsterlök

Det magiska i att så mycket blomsterkraft kan finnas i en enda liten lök.

Dahlia i rabatten – sensommarens blomsterprakt

Genom att investera lite tid i dina dahliaknölar på våren blir du mångfaldigt belönad under hela sensommaren och långt in på hösten.

GuidePlantera blomsterlök i gräsmattan

Balkansippa, vårstjärna, vintergäck, rysk blåstjärna, vildtulpaner och krokus är exempel på vårlökar som passar bra att planteras i gräsmattan. Så här gör du!

GuideDela och vinterförvara dahliaknölar - gör så här

Om du delar knölarna innan du packar dem för vinterförvaring är de också färdiga för plantering när våren kommer och nästa trädgårdssäsong drar igång.

Vårblommande lök – tips vid plantering

Tidigt på våren, när buskar och träd står kala är det våra vårblommande lökar som lyser upp och ger oss det första vårtecknet.

GuideVårblommande lök - plantera så här

Vill du ha tulpaner, krokus påsklilja och andra vårblommande lökar är det under hösten du ska plantera.

Dahlia, en färgklick i rabatten

Fantastisk blomning och i nästan oändligt många färger. Blommorna är ibland tvåfärgade, milt pastellfärgade eller dramatiskt färgstarka och flerfärgade. En riktig favorit i rabatten!

GuidePlantera vårblommande lök i lökkorg

Har du upptäckt lökkorgen? Kanske har du sett den i våra butiker men vet inte vad den ska användas till. Den är en praktisk odlingshjälp, särskilt till tulpaner.

GuidePlantera lökar i kruka för vacker vårblomning

Plantera i höst och njut till våren! Här tipsar vi om hur du får en vacker kruka som blommar hela våren, från de allra första små krokusarna i mars till tulpanerna i maj.

Pärlhyacint, muscari botryoides

Likt upprätta klasar blommar de vackert blåa pärlhyacinterna om våren. Skira små blommor som lyser upp i rabatten eller planteringen. Läs mer om vårens underbara pärlhyacint här.

GuideLökjärn - bra planteringshjälp

Smidigt redskap vid plantering av blomsterlök. Öppningsbart för att jorden lättare skall falla ut. Enkelt och smidigt att använda, följ våra tips för enklaste planteringen av lökar.

Vårkrokus och våriris - vårkänsla inomhus

Tidigt, tidigt sticker de upp sina vassa knoppspetsar ur krukjorden och på båda får du vänta ett bra tag, innan de blommar. Men när de till slut slår ut sina blommor är de oemotståndliga. Då har våren kommit – inomhus.

Krokus, Crocus vernus

Söt liten lökväxt som är ett riktigt vårtecken när den börjar ta sig upp ur den kalla jorden.

Blomsterlök - när, var, hur?

I vår vardag bland roade trädgårdsägare råder det en begreppsförvirring när det gäller blomsterlökar, när man ska plantera dem för att de ska blomma vackert.

Kirgislök

Blommar med stora bolliknande lila eller vita blommor. Plantera gärna bland rosor och lavendel eller bland halvhöga perenner.

Allium - från gräslök till jättelök

Allium är ett stort släkte lökväxter – en del äter vi, en del njuter vi med ögat. Någon blir 1½ dm hög, någon 1½ meter och ännu högre – variationerna är stora.

Snödroppe, Galanthus nivalis

Den kanske mest kända bland lökväxterna som en av vårens allra tidigaste budbärare.

Blåstjärna, scilla

Ett säkert vårtecken är den vackra blåstjärnan då den blommar med sina vackra blå blommor.

Visar 17 av 17 resultat