Gröna växter

Fyll ditt hem med härlig grönska som skapar en ombonad och hemtrevlig känsla. Låt bladverken med olika nyanser och mönster bli en del av din inredning och samtidigt förbättra luften inomhus.

Luftrenande växter - tips för sovrummet

Vi har bett trädgårdsmästaren och växtstylisten Lindas Schilén att tipsa om sina favoriter bland luftrenande växter.

10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Monstera – krukväxt för den trendige

Denna mycket lättskötta och tåliga krukväxt har ett karaktäristiskt utseende med sina stora, flikiga och blankt gröna blad.

Fredskalla – luftrenaren

Inte bara vacker. Den är fenomenal på att ta bort skadliga ämnen och dessutom återfukta luften.

Svärmors tunga – både tålig och trendig

En svärmors tunga har mycket av det som de flesta av oss efterfrågar i en krukväxt. Stilrena, vackra bladformer, lättskött och behöver inte mycket vatten.

Bladbegonia - Rexbegonia - rätt i tiden

Bladbegonian, även kallad Rexbegonia har en slående bladprakt. Färgen på bladen varierar stort tack vare att de är så fantasifullt mönstrade.

6 tips för att få din fiolfikus att trivas

Fiolfikusen, eller Ficus lyrata som är dess latinska namn, har blivit en av de mest populära växterna att inreda sitt hem med. Den tillför en imponerande grönska och kan till och med bli stor som ett träd.

Zamiakalla - den populära garderobsblomman

Denna fantastiska gröna växt som går att placera nästan var som helst.

Spjutbräken - klassisk ormbunke

Vackra gröna, frodiga blad som älskar skugga och fukt.

Inred med gröna växter

"För mig är växter lika viktiga som möbler och textilier." Läs tipsen från Frida Ramstedt.

Peperomia - lättskötta och tåliga

Ta hem en känsla av regnskogen och njut av bladens färger och mönster.

Murgröna inomhus - värt att veta

Murgröna, Hedera, räknas till klätterväxterna och som krukväxt säljs den ofta upplindad på en båge. Den trivs allra bäst i ditt skuggiga fönster.

Luftrenande inomhusfavoriter - tips för vardagsrummet

Gröna växter blir inte bara vacker inredning i vardagsrummet. Bladverken hjälper också till med att förbättra luften. Här är en lista över lämpliga växter.

Ampellilja

Denna gröna, spretiga växt har inte stora krav på sin omgivning, men ger tillbaka genom att rena luften och skicka ut revor med nya små plantor.

Kaktusen - tålig och smart

En riktig överlevare, där allting har en uttänkt funktion efter omgivningen.

Suckulenter - tåliga tuffingar

Suckulenterna är fina som enskilda krukväxter, i grupp eller i samplanteringar. Finns i allt från minivarianter till plantor i riktigt stora krukor.

Sköna gröna rankor

Letar du efter klängande, klättrande, slingrande eller rankande växter? Här har vi några förslag som gör sig fint i högra krukor och ampel.

GuideAtt plantera om och beskära dina krukväxter

Krukväxter kan behöva lite omvårdnad för att hålla sig friska och fina. Här hittar du alla svar på hur man faktiskt gör när man planterar om eller beskär.

GuideAtt ta sticklingar och föröka växter

Att föröka dina krukväxter är enkelt och roligt. Tidig vår är bästa tiden för att så frö, sätta sticklingar eller dela växter.

Krukväxter – för hälsans skull

Grönt är skönt! Forskning visar att en utsikt över en park är bra för hälsan, liksom att ha krukväxter i sin bostad. Lägre blodtryck och gladare sinne är två av effekterna.