Pyssla din egen julgrupp

Att göra sin egen julgrupp är både enkelt och roligt, dessutom blir den personlig. Använd dina favoritväxter och låt fantasin flöda. Dekorera sedan med mossa och fint pynt.

För att göra din julgrupp med blommor behöver du:

  • Kruka
  • Blommor
  • Lecakulor
  • Jord
  • Mossa
  • Pynt och dekorationer

Steg 1:

Börja med att fylla din kruka med lecakulor, cirka 2-4 cm i botten. Detta gör du för att eventuellt extra vatten skall kunna rinna undan så att inte dina växter står i blöt jord i krukan.

Steg 2:

Fyll på med lite jord i botten på krukan, alltså ovanpå dina lecakulor.

Placera dina växter i den ordning du vill ha dem. Ett tips är att prova ut ordningen innan du tar av växternas innerkrukor. Tänk också på att använda växter som vill ha relativt lika vattning i samma julgrupp så att alla växter får samma förutsättningar till rätt vattning.

Fyll på med jord och tryck till lätt rund om växterna.

Steg 3:

Placera mossa ovanpå jorden runt om i din kruka. Pynta med valfria dekorationer. Vi har valt en söt liten tomte och videkvistar.

Tips!

Vill du inte ha en allt för stor julgrupp kan du använda miniväxter. Hos Blomsterlandet har vi ett brett sortiment av små växter, perfekt för den lilla julgruppen eller planteringen.

Använder du en neutral kruka kan du enkelt plocka bort dina dekorationer då julen är över, vips har du en fin plantering som passar året om.

För extra dekoration, använd en batteridriven ljusslinga i din plantering. Både mysigt och effektfullt.

Fler tips för dina julblommor

Julstjärna - adventsblomman som alltid är rätt

Den härligt färgsprakande julblomman är väldigt starkt förknippad med vår traditionella jul. Men visste du att den härstammar från Mexico och det vi ser som blomman, egentligen bara är högblad?

Julens blommor – här är våra favoriter

Julen och den rätta julstämningen förknippas mycket med växter. Men vilka är de stora favoriterna bland våra gröna och blommande vänner denna högtid? Vi har hela listan!

Rumsgran - perfekt som liten julgran!

Dekorera din rumsgran med små julgranskulor, glitter eller vackra band så har du en julgran i miniformat att placera i en vacker kruka på bordet.